Statul Islamic nu este cea mai sângeroasă grupare teroristă. Boko Haram are la activ peste 11.000 de victime

0
69

Jihadiștii de la Statul Islamic au îngrozit lumea în 2015. Ororile ISIL, de la decapitări la atentate, au ţinut primele pagini ale ziarelor în anul ce a trecut. Totuşi, o grupare teroristă a ucis mai mulţi oameni în 2015.

 

Aproape 11.000 de persoane au fost omorâte cu sânge rece de teroriştii de la Boko Haram, scrie ABC News.

 

Noul guvern din Nigeria a promis să extermine Boko Haram şi a anunţat deja că a recâştigat o parte din teritoriul ocupat de terorişti. Experţii avertizează, însă, că extremiştii şi-ar putea schimba tactica şi în anul ce tocmai a început ar putea fi chiar mai multe victime decât în 2015.

 

ISIL a revendicat în 2015 atacurile din Paris, Yemen, Arabia Saudită, Kuweit ori Libia. Vărsarea de sânge produsă de jihadiști a dominat atenţia internaţională. Deşi am fi tentaţi să credem că Statul Islamic a comis cele mai multe atentate în anul ce a trecut, adevărul se găseşte în alt colţ al lumii: mai exact, în Nigeria, unde gruparea islamistă Boko Haram a ucis aproape 11.000 de oameni, de regulă civili, prin atacuri sângeroase planificate în pieţe, moschei sau chiar zone rezidenţiale.

 

Gruparea teroristă Boko Haram, care activează în nordul Africii, a anunţat în vara lui 2015 că se supune autorităţii Statului Islamic. Jihadiștii şi-au extins astfel influența în nordul Africii, ceea ce ar putea duce la crearea unui cordon islamist radical pe întreaga linie de sud a Mării Mediterane.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments