Lecție de patriotism dată de antrenorul bosniac al echipei de baschet feminin U Cluj: a refuzat să asculte imnul Ținutului Secuiesc

0
94

Meciul Sepsi Sf. Gheorghe și U Cluj, desfășurat marți seara, din etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, a început cu incidente. După intonarea imnului României, atunci când din difuzoarele sălii au început să se audă imnul Ținutului Secuiesc, antrenorul bosniac al oaspeților, Dragan Petrivevici, și-a trimis jucătoarele la încălzire, potrivit ziardecluj.ro.

 

Acest gest a inflamat spiritele în sală. Cei 1.500 de suporteri au înjurat jucătoarele de la U Cluj și pe antrenor. De altfel, cuvintele obscene au continuat pe toată durata partidei.

 

Antrenorul U Cluj explică că a luat decizia pentru că este în reglulamentul Federației Române de Baschet  și pentru că el consideră că fetele pe care le antrenează nu sunt obligate să stea în picioare încă 10 minute pentru un „imn care nu este oficial”.

 

El a mai adăugat că trăiește de 20 de ani în România și că jumătate din inima sa bate pentru România.

„Sunt mândru de acest lucru și consider că există doar un singur imn oficial pe care FRB ne impune să îl ascultăm cu mare drag și cu respect, înainte de începerea fiecărui meci. Orice altceva este dreptul echipei adverse, unui ținut, unei regiuni, însă nu mă pot obliga pe mine să accept acest lucru. Ceea ce nu m-am așteptat a fost un cor de fluierături, huiduieli, înjurături, încât întreaga echipă a fost total, total surprinsă, mai ales că în lot avem și mai multe jucătoare străine care nu înțeleg de ce se întâmplă acest lucru”, a spus antrenorul de la U. Cluj.

 

El a mai subliniat că ar fi procedat la fel dacă s-ar fi intonat imnul Bosniei, aici, în România, în contextul în care el este de originine bosniacă,

 

„Pentru că acest lucru nu are de-a face cu sportul, nu mi se pare normal ca o echipă să fie huiduită. Nu dau lecții suporterilor cum să se comporte, dar la o manifestare sportivă, într-o țară democratică, toleranță cum este România nu e normal să se întâmple ca sportivele mele să fie huiduite”, mai spune Petricevici.

 

Meciul a fost câștigat detașat de Sepsi Sf. Gheroghe cu scorul 93-57.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentÎncepe judecata celui mai mare dosar de corupție din Pașcani. În capul listei acuzaților: primarul Dumitru Pantazi
Articolul următorGermania construiește o autostradă de 100 de kilometri pentru bicicliști
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments