Germania construiește o autostradă de 100 de kilometri pentru bicicliști

0
99

În timp ce în România se construiesc autostrăzi cu viteza melcului, germanii se pregătesc să aibă o autostradă de 100 de kilometri doar pentru biciclete, informează EcoWatch. Autostrada va costa 180 de milioane de euro și va lega zece orașe din vestul țării, între care Duisburg, Bochum și Hamm.  De altfel, cinci kilometri din aceasta au fost deja inaugurați.

 

Peste două milioane de oameni se vor putea bucura de ea, ceea ce înseamnă că vor fi cu 50.000 de mașini mai puțin pe străzi, a susținut Martin Toennes, un reprezentant al grupului regional de dezvoltare RVR.

 

Și autoritățile daneze plănuiesc să construiască 28 de astfel de șosele cu o lungime totală de aproape 500 de kilometri, 11 dintre ele urmând a fi construite până în 2018. La rândul ei, Olanda a dat în folosință primii 7 kilometri de autostradă pentru biciclete încă din 2009, fiind prima din lume cu o astfel de realizare.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentLecție de patriotism dată de antrenorul bosniac al echipei de baschet feminin U Cluj: a refuzat să asculte imnul Ținutului Secuiesc
Articolul următorOperațiune de succes a poliției: a prins hălăduind pe străzi un om al străzii… arestat la domiciliu
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments