S-au îmbolnăvit subit înainte de proces. Judecarea dosarului Agrocomplex Pașcani, amânată până pe 25 ianuarie

0
130

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au amânat primul termen din dosarul AgroComplex, din cauza faptului că cinci dintre inculpați nu au fost prezenți astăzi în sală.

 

Aceștia au făcut cereri de amânare a termenului pe motiv de boală, ori au trimis documente care atestau că nu se pot prezenta la instanță. Noul termen este stabilit pentru 25 ianuarie, de la orele 13.00, informează NewsPascani.com.

 

Cei care au făcut cerere de amânare a termenului pe motiv de boală sunt deputatul Neculai Rățoi și fostul consilier  Viorel Toma. Alți doi, Mircea Zuzan și Constantin Cojocaru, au transmis prin avocați documente care să ateste că sunt bolnavi, în timp ce Constantin Simion le-a trimis prin corespondență.

 

La termenul din data de 25 ianuarie, potrivit unor informații furnizate de surse prezente la proces va începe audierea celor implicați în acest dosar. Există însă posibilitatea ca și la termenul din 25 ianuarie să nu fie prezenți o parte dintre inculpați, tot din motive de sănătate.

 

La termenul de astăzi mulți dintre cei prezenți ar fi dorit să solicite ridicarea măsurilor sechestrului asigurator. Alții erau pregătiți să ceară judecătorilor ca suma de bani pusă de societatea primarului la dispoziția DNA să fie mutată în conturile Primăriei, astfel încât să le fie ridicate măsurile asiguratorii.

 

Reamintim faptul că în acest dosar consilierii locali sunt judecați pentru că au aprobat scutirea de la plată a debitelor înregistrate de societatea AgroComplex în valoare de aproximativ 10 miliarde lei vechi.  Consilierii din legislativul 2004-2008, alături de Neculai Rățoi, primarul Dumitru Pantazi, secretarul Mircea Zuzan, funcționarii publici și angajații de la AgroComplex sunt judecați pentru fapte de corupție. Hotărârea adoptată atunci a fost atacată cu plângere prealabilă de prefectul județului, dar consilierii nu au fost informați. Ulterior hotărârea a fost desființată prin decizia instanței de judecată, dar nici acest lucru nu a fost luat în considerare de cei care sunt judecați pentru aceste fapte. 

 

Citește și Începe judecata celui mai mare dosar de corupție din Pașcani. În capul listei acuzaților: primarul Dumitru Pantazi

 

Grigore Crăciunescu a fost cel care a făcut în 2012 denunțul la DNA Iași. Prejudiciul stabilit în acest caz de procurori se ridică la peste 2.000.000 lei.    

 

(Sursa: NewsPascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentInexplicabil. Bucuria turiștilor, Dacul Liber din Cavnic, s-a spânzurat: „Vreau să plec… Să mă îngropați în grădină …”
Articolul următorA nimerit orașul, dar a greșit țara. Donald Trump s-a făcut din nou de râs. Vezi ce a scris pe Twitter
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments