Muncitori din Bacău, Neamț și București – SCLAVI ÎN GERMANIA. „Stăpân” era un patron român

0
133

Zeci de oameni din Bacău, Neamț și București au fost tratați ca niște sclavi în Germania. În jur de 50 de persoane au plecat la muncă în străinătate printr-un român care le promitea slujbe în domeniul construcțiilor.

 

Însă, în Germania au fost obligați să îndure condiții extrem de dure, fără hrană și fără să primească vreun ban pe ceea ce munceau, potrivit ziaruldebacau.ro. Câțiva au reușit să fugă și au cerut sprijinul Ambasadei României în Germania.

 

La mijlocul lunii mai, procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu. Anchetatorii au aflat că Ionel Dura, împreună cu mai mulți complici, au înșelat peste 20 de persoane din Bacău pe care le-a dus în Berlin și le-a obligat să muncească fără să le plătească. Potrivit procurorilor, Dura racola persoane fără venituri sau cu situații materiale precare, dispuse să accepte să plece la muncă în străinătate. Afacerea era condusă Ionel Dura, împreună cu tatăl său.

 

Oamenilor li se promiteau câștiguri de până la 1.500 de euro pe lună, condiții bune de cazare și primeau promisiuni că vor lucra în construcții, la finisaje, zidărie, tencuieli sau placaje cu plăci rigips. Însă când au ajuns în Germania a început coșmarul. Un al treilea personaj, Benone Stoian, îi supraveghea pe muncitorii români și avea grijă, prin „corecții fizice”, ca aceștia să meargă la muncă și să nu îndrăznească să ceară banii, precizează ziaruldebacau.ro.

 

Oamenii au reușit să supravețuiască din bani obținuți din reciclarea de plastic sau fie vechi, asta în condițiile în care lucrau câte zece ore pe zi. Muncitorii români nu au reușit să plece pentru că toate actele de identitate erau la Dura. 

 

Doi dintre muncitori au încercat să anunțe poliția germană și au fost bătuți crunt de Ionel Dura și Benone Stoian. Alți trei muncitori au reușit să fugă și au cerut ajutorul Ambasadei României din Berlin. Astfel au reușit să ajungă în România. Imediat, încă trei persoane și-au luat inima în dinți și au fugit din clădirea în care stăteau.

 

La jumătatea lunii august, tatăl lui Ionel Dura a murit din cauza unor afecțiuni medicale. La aproximativ o lună, Ionel Dura a postat într-un ziar local un nou anunț prin care căuta „muncitori necalificați pentru locuri de muncă în Germania”. Imediat, a intrat pe fir un investigator sub acoperire, care s-a întâlnit cu Dura. A urmat un flagrant, percheziții la locuințele traficanților, care au fost arestați preventiv pentru 29 de zile.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCasa-evantai a unui ieșean, premiată la Salonul de Inventică de la Macao
Articolul următorS-a întâmplat în Bolivia: un milion de dolari căzuți din cer
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments