Îndrăgitul Hugh Laurie, interpretul lui Doctor House, va juca rolul principal într-un nou serial cu medici

0
148
FOTO: huffpost.com

FOTO: huffpost.com

Actorul britanic Hugh Laurie (56 de ani), protagonistul serialului „Dr. House“, va juca rolul principal într-un nou serial, un thriller medical intitulat „Chance“, produs de platforma online Hulu, scrie allocine.fr, citat de Mediafax.

Mai multe episoade din noul serial „Chance“ vor fi regizate de Lenny Abrahamson, cineastul care a semnat în ultimii ani două filme apreciate de public şi de criticii de cinema – „Frank“ (2014) şi „Room“ (2015).  Produs de Hulu, noul serial se inspiră dintr-un roman scris de Kem Nunn şi prezintă povestea unui medic specialist în neuropsihiatrie, care ajunge să se implice într-un conflict intens cu soţia abuzivă a unuia dintre pacienţii săi. Problema este că femeia respectivă lucrează pentru poliţie, transmite Adevărul.

La realizarea episodului-pilot al noii producţii au colaborat scenaristul Kem Nunn, regizorul Lenny Abrahamson, creatoarea Alexandra Cunningham şi producătorul TV Michael London. Hulu a comandat deja două sezoane şi 20 de episoade pentru acest serial, a cărui lansare este prevăzută pentru sfârşitul anului 2016.

 

Hugh Laurie s-a născut în Oxford (Marea Britanie), pe 11 iunie 1959 şi a studiat la Oxford şi Eton. A jucat în filme de lungmetraj precum „Raţiune şi simţire“ (1995), seria „Stuart Little“, „Maybe Baby“ (2000), „Street Kings“ (2008), dar a devenit celebru pe plan mondial datorită rolului său din serialul TV „Dr. House“, pentru care a trebuit să renunţe la accentul britanic. Pentru rolul din acest serial, Hugh Laurie a fost recompensat cu două premii Globul de Aur şi alte trei nominalizări la prestigioasele trofee, două premii ale Sindicatului actorilor americani, două premii ale Asociaţiei criticilor de televiziune şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy.

Hugh Laurie este şi un priceput muzician, iar în 2014 a cântat pentru prima dată în România, pe scena Sălii Palatului, alături de The Copper Bottom Band.

 

 

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments