Rezultate influenţate de „Mafia pariurilor”? Ionuţ Voicu, suspectat că ar juca la pariuri

0
293

Evoluţiile din unele meciuri ale căpitanului de la CSMS ridică mari semne de întrebare. Un om de fotbal ieşean afirmă că fundaşul joacă la pariuri şi că a comis penalty-uri pentru a influenţa rezultate ale meciurilor în care evolua. Conducerea clubului a mirosit ceva, dar a trecut peste toate şi l-a reprimit în lot.

 

Episodul Florin Costea, de la FC Voluntari – care a făcut un henț grosolan în careu la meciul cu Astra, după care a fost prins în flagrant la o agenție de pariuri – seamănă izbitor cu hențul făcut de Ionuț Voicu, fundașul de la CSMS Iași, în meciul din deplasare cu FC Botoșani. Diferența este că pe Voicu nu l-a prins nimeni la pariuri.

Subiectul e grav, pentru că Nicolo Napoli apare pe o listă europeană a oamenilor din fotbal care au conturi pe site-urile de pariuri, iar Voicu făcuse trei penalty-uri în primele șase etape și a fost la un pas de a fi dat afară din echipă. Încrederea în etica sportivă de la CSMS, club finanțat din bani publici, trebuie să fie totală.

 

Echipele îi ştiu

Un om de fotbal ieşean ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, că Voicu a jucat la pariuri şi că acesta ar face parte dintr-o lungă listă de fotbalişti din Liga I care ar influenţa anumite rezultate. „Pentru henţul de la Botoşani nu poate fi altă explicaţie decât că ar fi jucat la pariuri. Spun asta pentru că înainte de acel henţ a încercat de două ori să-l faulteze în careu pe Cabrera, însă nu a reuşit! Voicu, alături de un alt jucător de la Iaşi, despre care am mari bănuieli că ar juca şi el la pariuri, fac parte dintr-o aşa zisă «Lista lui Schindler». De fapt e o listă de jucători care evoluează la mai multe echipe din Liga I şi pe care se feresc să-i transfere mai ales echipele care luptă pentru salvarea de la retrogradare“, a precizat sursa citată.

Cei care îl suspectează pe Ionuţ Voicu că ar juca la pariuri sportive iau în calcul şi trecutul jucătorului, care a mai fost acuzat de jocuri viciate când evolua la CS Mioveni. Dubios a fost în sezonul 2011-2012 că Voicu a luat nu mai puţin de patru cartonaşe roşii şi 14 galbene.

 

Faza din meciul de la Botoşani a făcut senzaţie în lumea fotbalului la acel moment, Voicu fiind ţinta ironiilor

Scandal mare după Botoşani

După partida de la Botoşani, când a comis un penalty care a dus la pierderea partidei, Ionuţ Voicu a avut o discuţie extrem de dură cu preşedintele executiv al CSMS Iaşi, Florin Prunea, care l-a acuzat direct că ar fi comis acel henţ în mod intenţionat. Deranjat de cele spuse de Prunea, Voicu a părăsit antrenamentul spunând: „Eu am conştiinţa curată, chiar dacă am greşit din punct de vedere sportiv. M-au deranjat anumite reproşuri care mi s-au adus în vestiar. Oricum, voi respecta toate deciziile conducerii“. Până la urmă, totul s-a redus la o amendă primită de jucător, după cum a precizat Prunea: „Voicu a fost penalizat conform Regulamentului de Ordine Interioară pentru că a absentat de la antrenament. Noi avem în continuare încredere în el“.

 

Napoli, acuzat că pariază online

Potrivit Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, antrenorul formaţiei ieşene, Nicolo Napoli, ar avea un cont la bet365, de pe care s-a pariat în perioada 10-30 noiembrie 2015. În apărarea sa, Napoli a precizat că fiul său joacă de pe contul deschis din perioada când acesta era minor.

„Am un cont, dar nu joc eu, ci băiatul meu din Italia. Joacă de vreo 9-10 ani. A deschis contul pe numele meu, fiindcă era minor atunci. Acum are 26 de ani. I-am dat cartea mea de identitate ca să folosească datele”, a menţionat Napoli.

 

Costea, dat afară pentru că a pariat

Jucătorul echipei FC Voluntari Mihai Costea a fost dat afară de la echipă după ce a fost fotografiat în timp ce paria într-o agenţie. Iniţial, jucătorul a negat vehement, după care a încercat să dreagă busuiocul. „Am fost acolo cu un prieten, am făcut o greşeală care nu se va mai repeta niciodată. N-am pariat la fotbal, am fost cu un prieten şi s-a întâmplat să fiu fotografiat. Nu sunt supărat pe cei de la Voluntari pentru rezilierea contractului“, a spus Costea, care riscă o suspendare de doi ani din fotbal, dacă va fi găsit vinovat.
Cu câteva zile înainte, acesta făcuse un henț stupid în careu la meciul cu Astra Giurgiu. Lumea fotbalului l-a acuzat de implicare în mafia pariurilor.

 

 

Fazele în care Voicu a comis-o în careu cu Pandurii şi Voluntari

Penalty-urile lui Voicu

În prima etapă, cu FC Voluntari, la scorul de 1-0 pentru ieşeni, Voicu l-a trântit în careu pe Dinu Todoran, la o fază care nu anunţa niciun pericol pentru poarta ieşeană. Partida s-a terminat 1-1, ieşenii pierzând doua puncte.

La Târgu Jiu, în etapa a IV-a, la scorul de 0-1, Voicu l-a tras de tras de tricou pe Momcilovici, în careu, fără vreo explicaţie. Partida s-a terminat cu scorul de 3-0 pentru olteni.

La Botoşani, în etapa a VI-a, căpitanul ieşenilor pur şi simplu a lovit cu pumnul mingea în careu, la scorul de 0-0, când mai erau de joc opt minute. Meciul a fost pierdut de CSMS după ce un jucător de la echipa adversă a transformat lovitura de pedeapsă.

 

Citește și EXCLUSIV. Regii păcănelelor din Iași storc 15 milioane de euro/an de la dependenții de jocuri

 

Reacţii pe forumuri după penalty-ul de la Botoşani

Alexandru Miclovan: „Asta a primit bani frumosi. va spun eu. sau a jucat familia lui la pariuri si au bagat bani multi. Uite cum se fac banii“.

Marian M Fra: „De vină sunt impiedicatii din Botoșani, ca se termina meciul si ei nu mai marcau, trebuia să ia cineva atitudine, o facut-o Voicu, el e obisnuit cu de astea”.

Cristian Adrian: „Clar ca a jucat la pariuri :))”.

Alskar: „Voicule, fii sincer, cât ai luat?”

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAtac armat la un hotel din Egipt: cel puțin doi turiști străini printre victime
Articolul următorLa un pas de a-și pierde viața strivit de un autobuz. Tânăr salvat în ultima clipă de sub roțile mașinii
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments