Profesorii de la mai multe universități ieșene, coordonatorii cărţilor scrise de deţinuţi în închisoare

0
75
FOTO: dcnews.ro

FOTO: dcnews.ro

Ministerul Justiţiei a făcut publică lista profesorilor universitari care, după cum prevede procedura, le-au dat deţinuţilor recomandare scrisă pentru a elabora o lucrare ştiinţifică pe o anumită temă. Între aceștia se regăsesc și cadre didactice de la mai multe universități ieșene, transmite Radio Iași.

Fostul prefect al Iașului, Radu Prisăcaru, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, a redactat patru lucrări girate de trei profesori de la Universitățile „Alexandru Ioan Cuza” și Apollonia.

De asemenea, fostul ministru al Transporturior, Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul “Transformatorul”, a primit o recomandare pentru una din cercetările sale de la un profesor al Universității „Petre Andrei” din Iaşi.

 

Vezi AICI lista obținută de mass-media.

 

Din lista făcută publică de ministerul justiției, reiese că primul deținut care a redactat o lucrare științifică în spatele gratiilor este istoricul american Kurt Treptow, care a ispășit o pedeapsă privativă de libertate în penitenciarul Iași pentru corupere și perversiune sexuală cu minori.

 

Citește și  EXCLUSIV! Relu Fenechiu, inventatorul. Trei brevete de invenții înregistrate la OSIM din pușcărie  

 

 

Recent, Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a afirmat că există suspiciuni cu privire la caracterul ştiinţific al unor cărţi scrise de deţinuţi, subliniind că a cerut lista cu recomandările scrise ale profesorilor universitari şi ‘nu va fi deloc timidă’ să ia măsuri dacă se vor constata încălcări ale legii.

 

Ministrul Justiţiei a arătat că prevederea legală privind posibilitatea scăderii pedepselor pentru cei care scriu lucrări ştiinţifice în detenţie datează din anul 1969, însă problemele au început în ultimii ani, când a crescut foarte mult numărul cărţilor scrise de deţinuţi.

 

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments