Aviatoarea Tracey Curtis-Taylor a sosit în Australia după o călătorie de trei lui într-un biplan vechi de peste 70 de ani. Zborul este un omagiu adus legendarei Amy Johnson.
Aventuriera britanică Tracey Curtis-Taylor şi-a încheiat sâmbătă marea călătorie din Marea Britanie până în Australia într-un biplan din 1942.
„Am nevoie de o băutură”, a declarat ea după ce a aterizat pe aeroportul din Sydney.
Curtis-Taylor, în vârstă de 53 de ani, şi-a început călătoria în Farnborough, în sud-estul Marii Britanii, în 1 octombrie 2015, cu scopul de a reface traseul de zbor al predecesoarei sale legendare Amy Johnson, care a devenit prima femeie pilot ce a dus la bun sfârşit un zbor între Marea Britanie şi Australia în 1930.
După ce a întârziat din cauza furtunilor din România şi a ocolit regiunile zguduite de conflicte din Orientul Mijlociu şi a căutat combustibil cu ajutorul aborigenilor din regiunile îndepărtate ale Australiei, Curtis-Taylor şi biplanul său Boeing Stearman din 1942, “Spirit of Artemis”, a ajuns în cele din urmă în Sydney, susţine Deutsche Welle.
„Pentru a face un astfel de lucru trebuie să fii absolut independent”, a declarat Curtis-Taylor pentru Reuters într-un interviu acordat la sfârşitul călătoriei sale. “Am făcut aproximativ 54 de opriri şi acest lucru consumă timp.”
Aviatoarea a parcurs 22.000 de km, deasupra a 23 de ţări. Pe lângă vremea şi condiţiile dificile, Curtis-Taylor a trebuit, de asemenea, să discute cu oficialii aeroportului în legătură cu securitatea zborului şi să se bazeze pe un tip de combustibil care nu mai este disponibil în aeroporturile moderne.
„A fost cea mai spectaculoasă aventură, acest zbor deasupra celor mai impresionante regiuni, precum Marea Moartă, Peninsula Arabică”, a declarat Tracey pentru AFP, arată Hotnews.
Momentul sosirii în Sydney a coincis cu cea de-a 75-a aniversare a morţii lui Amy Johnson, care avea 26 de ani când şi-a încheiat zborul şi a aterizat în Darwin, Australia. Johnson a murit 11 ani mai târziu, la vârstă de 37 de ani, într-un accident de zbor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
(Sursa: Epoch Times România)