Copil de 10 ani, găsit beat turtă în fața unui magazin din Vaslui. „Am băut o bere”, le-a spus polițiștilor

0
65

Caz revoltător în Vaslui. Un copil de 10 ani a băut până a adormit în faţa unui magazin din centrul orașului. Minorul le-a spus poliţiştilor că a băut bere de la un băiat mai mare şi i s-a făcut rău. Băieţelul a mai mărturisit că nu e prima dată când bea alcool și că locuiește doar cu tatăl și cei trei frați mai mici, întrucât mama e plecată în Italia.

 

Copilul de 10 ani a fost găsit zăcând pe jos în faţa unui magazin din centrul oraşului, iar poliţiştii au aflat că este în clasa a doua, dar că nu s-a mai dus la cursuri şi ca stă mai mult pe străzi. Minorul a precizat că locuiește doar cu tatăl și cei trei frați mai mici, întrucât mama e plecată în Italia. Copilul a fost dus la spital, iar poliţiştii au mers să discute cu tatăl acestuia.

 

„După dezalcoolizare, asistentul social din spital va trebui să ia legătura cu Protecția Copilului iar ei îl vor evalua și securiza în regim de urgență, în sensul că îl vor duce în adapost pentru victimele neglijării până i se va clarifica situația. De asemenea, cu siguranță se va demara și o anchetă socială, pentru a vedea dacă sunt respectate drepturile copilului, atât în cazul lui, cât și în cazul celorlalți frați. Dacă el a ajuns în starea aceasta, e o formă de protest, un semnal de alarmă. Vrea să atragă atenția că ceva nu este în regula în familie”, a afirmat Ionel Brătianu, psiholog în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments