Schimbări în traficul rutier din municipiul Iași. Vezi ce a decis Comisia de circulație a orașului

0
92

Schimbări în traficul rutier din municipiul Iași. Comisia de circulația a orașului a decis, astăzi, să introducă noi reglementări rutiere pentru fluidizarea traficului la orele de vârf.

 

Astfel, semaforul de pe strada Păcurari, unde se face bifurcația cu Pasajul Octav Băncilă, va avea un timp suplimentar pentru culoarea verde, și va fi corelat cu cel de pe strada Niciman pentru a se evita cozile care se formează de-a lungul bulevardului.

 

„Pe Octav Băncilă am mai introdus un timp de semaforizare care să permită virajul dinspre Păcurari spre zona Dacia – Alexandru, când cobori Păcurariul, astfel încât să nu se mai facă coada de mașini care ajungea de foarte multe ori pe strada Manolescu. De asemenea,  deschiderea circulației în verde pentru cei care coboară dinspre centru spre capăt, astfel încât fluxul de circulație să fie îmbunătățit evident și bineînțeles să favorizeze mașinile care vin dinspre capăt Păcurari spre centru. În rest, corelarea acestor intersecții, cu strada Niciman, cu traversarea trecerii de pietoni de la Petru Poni și cu traversarea spre cartierele Alexandru cel Bun- Dacia.”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

 

Tot astăzi , Comisia de Circulație a municipiului Iași a hotărât ca în zona Tudor Vladimirescu, toate refugiile de călători din stațiile de tramvai să fie  ocolite prin partea dreaptă, iar în zona Nicolina se vor impune restricții de viteză.

 

„În zona Tudor Vladimirescu sunt reglementate cu ocoliri pe dreapta, în momentul de față, acolo unde există, pentru că pe partea cealaltă, nu există. Pentru zona Nicolina, avem cu ocolire pe ambele părți, dar vom introduce o restricție de viteză de maximum 30 de kilometri pe oră, pentru a putea respecta și călătorul și a nu-l pune în pericol și sperăm să funcționeze. În caz contrar, dacă vedem că în continuare, se pun în pericol călătorii, vom face doar cu ocolire pe dreapta, urmând să folosim banda de pe centru, doar pentru transport public.”,a mai spus Chirica.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments