O nouă metodologie de alegere în funcțiile de conducere ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

0
134
FOTO: wikimedia.org

FOTO: wikimedia.org

Senatul Universității “Al. I. Cuza” din Iași a aprobat, astăzi, în procedură extraordinară, noua metodologie de alegere în funcțiile de conducere ale instituției.

 Deciziile au fost luate, în urma unei sentințe a Tribunalului Iași, potrivit căreia, orice student din universitate, indiferent de performanțele academice, are dreptul de a alege și de a fi ales în structurile de conducere, potrivit Radio Iași.

 

Președintele senatului Universității Al. I. Cuza din Iași, prof. dr. Constantin Rusu, a declarat că metodologia ține cont de sentința tribunalului și de ordinul ministrului educației din aprilie 2012. El a precizat că a fost eliminat paragraful care preciza că în Senatul instituției pot fi aleși doar studenții integraliști și care au media peste 8.

 

Ligile și asociațiile studenților reprezentate în forul de conducere al instituției s-au opus noii metodologii votate astăzi. Reprezentantul acestora, Marian Dalban, a  declarat că  se vor strânge semnături pentru a contesta, în instanță,  ordinul de ministru care încalcă autonomia universitară și că în Senat, trebuie să fie aleși doar studenții merituoși.

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments