Conflict violent la Spitalul de Urgență din Râmnicu Vâlcea între doi chirurgi: i-a tăiat gâtul

0
118

Incident șocant în sala de operații a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Un medic chirurg i-a tăiat gâtul unui coleg care opera un pacient cu HIV.

 

„Am fost solicitați să intervenim la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea unde a avut loc un conflict violent între doi medici chirurgi, C.P. și E.B., în urma căruia unul a necesitat intervenții chirurgicale. Procuratura a preluat cercetarea cazului și vom reveni cu detalii pe parcursul anchetei”, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

 

Surse din cadrul anchetatorilor au afirmat că în cursul zilei de sâmbătă între medicii chirurgi Constantin Ploscaru și Emil Bărbulescu a avut loc un conflict în privința folosirii sălii de operație. Astfel, medicul Emil Bărbulescu și-a manifestat intenția de a opera un pacient care ar fi fost diagnosticat cu HIV pozitiv, fapt care l-a nemulțumit pe colegul său Constantin Ploscaru.

 

Potrivit surselor citate, Ploscaru a intrat în sala de operații și i-a cerut lui Bărbulescu să sisteze de urgență intervenția. Acesta a refuzat, iar, după un schimb de replici, Ploscaru ar fi luat un bisturiu cu care și-a înjunghiat lângă carotidă colegul, au explicat sursele. Medicul Bărbulescu a fost de urgență intubat și se află la reanimare, în timp ce Constantin Ploscaru este audiat, au precizat sursele citate.

 

În 2004, chirurgul Ploscaru și-a pierdut temporar dreptul de a practica medicina

Autorul incidentului șocant de astăzi care a avut loc în Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea, chirurgul Constantin Ploscaru, este cel care, în urmă cu mai bine de 10 ani și-a pierdut dreptul de a mai practica medicina pentru șase luni. Potrivit celor scrise la acea dată de Gazeta de Vest, decizia a fost luată de Colegiul Medicilor din România, care l-a găsit vinovat pe medicul chirurg de „neacoradrea asistenței medicale de urgență“ în cazul unui tânăr care a murit la vârsta de 20 de ani și la care se impunea să fie făcută decompresie imediata de drenaj toracic.

 

Tânărul, în urma unui accident în gospădrie, a ajuns la Spitalul de Urgență din Râmnicu-Vâlcea cu diagnosticul politraumatism, traumatism toraco-abdominal, șoc hipovolemic, fracturi costale, emifizem subucutanat, însă medicul Ploscaru a decis ca bolnavul să fie transferat în Secția de chirurgie-toracică a Spitalului de Urgență Craiova. Din păcate, tânărul a murit la doar 5 minute după ce ambulanța în care se afla a ieșit pe poarta spitalului. 

 

 

(Sursa: dcnews.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Un nou accident rutier pe Bucium. O mașină s-a răsturnat pe capotă
Articolul următorTsai Ing-wen, prima femeie-preşedinte al Taiwanului
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments