Gheorghe Nichita, judecat din spatele gratiilor în Dosarul UTI. Primarul suspendat nu a recunoscut mita

0
93

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis că rechizitoriul întocmit de procurorii DNA pe numele lui Gheorghe Nichita în dosarul de luare de mită este legal întocmit şi au dispus începerea judecăţii. Decizia poate fi contestată de avocaţii apărării.

 

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au mai decis ca măsura arestului preventiv impusă lui Nichita să fie prelungită cu încă 30 de zile, decizia putând fi, de asemenea, contestată.

 

Magistraţii au mai dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul milionarului Tiberiu Urdăreanu, acuzat de anchetatori că l-ar fi mituit pe Gheorghe Nichita, amintește „Ziarul de Iași”.

 

În minuta Tribunalului Bucureşti apare numele unui alt angajat de la Primăria Iaşi decât cele vehiculate public până acum. Este vorba de Paula Nucuţă, fostă şefă a Serviciului de Informatizare din Primăria Iaşi. Un alt nume care apare în ancheta DNA este cel al lui Vasile Puşcaşu, patronul Unistil. Cei doi ar fi martori în dosarul în care Nichita este ţinut în arest de la finele lunii octombrie 2015.

 

Reamintim că Gheorghe Nichita a fost trimis în judecată pentru luare de mită după ce ar fi pretins 10% din valoarea contractului privind managementul traficului rutier, câştigat de asocierea UTI Group – IBC.

 

Un total de aproximativ 1,7 milioane de lei ar fi ajuns în contul destinat lui Nichita, potrivit DNA. De asemenea, primarul suspendat ar fi primit mită aparate eletronice, dar şi discounturi la cazările de la Hotel Marriott din Bucureşti.

 

Nichita nu a recunoscut comiterea faptei, în timp ce ceilalţi inculpaţi şi-au admis vinovăţia. Mai mult, o angajată a IBC, Adina Roşu, a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei în acest dosar.

 

Gheorghe Nichita mai este judecat, de către Tribunalul Iaşi, în dosarul privind folosirea Poliţiei Locale pentru spionarea fostei amante, Adina Sam­son.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments