Rachete antitanc, cumpărate de Romtehnica de la un consorțiu germano-israelian

0
92

Romtehnica a achiziționat rachete antitanc în valoare de 20 de milioane de euro de la consorţiul germano-israelian Eurospike, după ce în urmă cu o săptămână a cumpărat echipament şi rachete antitanc de la aceeaşi companie cu 110 milioane de euro. Pe lângă aceste noi achiziţii, statul român a cumpărat de la Lockheed Martin un radar de apărare aeriană tridimensional în valoare de circa 32,7 milioane de dolari.

 

Romtehnica a semnat două noi contracte cu firma germano-israeliana EuroSpike GmbH în valoare de 1,19 milioane euro, respectiv 18,9 milioane euro, pentru rachete antitanc. Achiziţia anunţată în SEAP pe 19 ianuarie vine după ce, în urmă cu o săptămână, Romtehnica anunţa semnarea a altor două contracte cu acelaşi consorţiu pentru rachete antitanc şi dispozitive mobile de lansare a rachetelor. Noile contracte au fost atribuite, la fel ca şi celelalte, în Ajunul Crăciunului şi au fost semnate la începutul anului.

 

Pe lângă noile achiziţii de armament antitanc, Romtehnica a anunţat în SEAP şi semnarea unui contract cu Lockheed Martin Overseas Corporation pentru un radar de apărare aeriană tridimensional cu distanţă mare de descoperire, mobil-TPS-77. Pentru acest echipament, Romtehnica va plăti 32,7 milioane de dolari.

 

Radarul produs de Lockheed Martin este de tipul AN/FPS-117 şi este folosit de forţele române din anul 1998, existând cinci unităţi aflate în dotare până în prezent.

 

(Sursa: HotNews.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments