COȘMAR pentru o tânără din Popricani. Şantajată cu poze sexy lângă zidurile mănăstirii Bărboi

0
422

O fată din Popricani a trăit zile grele după ce trei tineri i-au cerut circa 70 de euro pentru a nu face publice nişte poze în care apărea goală. După ce, iniţial, a vrut să le dea banii, Diana a mers la Poliţie care i-a prins pe făptaşi în flagrant.

 

O tânără din Iaşi a fost şantajată cu mai multe poze compromiţătoare. În toamna anului trecut, Diana Ş., în vârstă de 20 de ani, a fost abordată de Ionuţ Roman pe reţeaua de socializare Facebook. Tânărul a ameninţat-o cu publicarea mai multor fotografii în care acesta apărea dezbrăcată, în cazul în care nu plăteşte o răscumpărare de 300 de lei. În urmă cu câteva zile, atât pentru el, cât şi pentru doi complici ancheta procurorilor s-a încheiat.

 

Mister nedezlegat

Şantajistul Roman a cooptat în această afacere încă două persoane. Cei trei inculpaţi au fost trimişi recent în judecată la propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Cazul este însă şi în atenţia procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Unul dintre punctele care nu au fost lămurite în timpul anchetei se leagă de modul în care Ionuţ Roman a ajuns în posesia fotografiilor nud şi seminud.

 

Ionuţ Roman, Cristina Plugariu şi Robert Sentiveanu sunt acum la mâna judecătorilor

Schema, de pe un cont de fată

În luna octombrie 2015, Ionuţ Roman, 20 de ani, domiciliat în sat Vulturi, comuna Popricani, a intrat în posesia unor fotografii indecente cu Diana Ş., cu domiciliu în aceeaşi localitate. Aparent, cei doi nu se cunoşteau. Astfel, Roman a pus la cale o schemă prin care să obţină suma de 300 de lei. Şi-a creat un cont fals de Facebook cu denumirea „Lorena Elena” şi a trimis un mesaj privat tinerei, prin care îi aducea la cunoştinţă că deţine o serie de poze de care „nu ar trebui să fie mândră”. În acel moment, fata a văzut negru în faţa ochilor, mai ales când fotografiile i-au fost trimise, ca să se convingă.

În timpul anchetei, Roman a precizat că le-a găsit din întâmplare pe un card de memorie, găsit pe stradă. Pentru ca impactul să fie puternic, iar şantajul cât mai credibil, agresorul i-a transmis fetei: „Bună! Am o treabă cu tine. Dă-mi un mesaj când intri, dacă nu vrei să fac vreo prostie, că am un album întreg”.

Diana s-a arătat dispusă să plătească suma cerută, numai să nu afle nimeni de existenţa materialelor compromiţătoare.

 

Panică la Bărboi

Pentru că nu voia să se deconspire, Ionuţ Roman a apelat la iubita lui, Cristina Plugariu, în vârstă de 17 ani. Minora a fost de acord „să intre în horă”, în calitate de intermediar, motiv pentru care şi-a luat angajamentul să preia banii de la victimă, în schimbul pozelor. Pe data de 13 octombrie, Cristina a apelat-o pe Diana, propunându-i să se întâlnească în zona Târgu Cucu. Victima a fost de acord. Numai că lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată când victima a fost din nou apelată, comunicându-i-se alt punct de întâlnire: aleile din dreptul mănăstirii Bărboi. Fiind o oră înaintată, Diana a fost cuprinsă de frică şi a refuzat întâlnirea. Mica şantajistă nu s-a lăsat: ”am să-i trimit lui maică-ta o poză (…) sau mai bine lui taică-tu (…) o să împart pliante”. Chiar şi aşa, întâlnirea a fost contramandată.

 

Roman nu se lasă

A doua zi, Ionuţ Roman a intrat din nou pe reţeaua de socializare şi a repetat şantajul. Diana a fost din nou de acord să se întâlnească. De data asta, intermediar a devenit Robert Sentiveanu, prieten cu Roman. A fost sfătuit să se întâlnească cu victima în zona Arcu, lângă magazinul Billa. Anterior, Sentiveanu primise un telefon ce conţinea fotografiile indecente. Trebuia să ia banii şi să şteargă pozele de faţă cu Diana. Zis şi făcut. Numai că a căzut în plasa unui flagrant. Diana mersese la Poliţie.

Sentiveanu a fost chestionat de agenţii de Poliţie şi, totodată, au fost prinşi şi Ionuţ Roman şi iubita sa minoră, care aşteptau banii la câţiva metri depărtare.

 

Citește și Nu vă duceți la concursul ANCOM: candidează fiul șefului. Dinastia Grigore controlează Comunicațiile ieșene

 

A uitat să-şi închidă contul?

Anchetatorii au arătat în rechizitoriu că Ionuţ Roman, capul şantajului, nu a reuşit să-i convingă cu privire la provenienţa fotografiilor. A menţinut declaraţia că le-a găsit întâmplător pe un card de memorie. În acel moment, la audieri a fost chemat fostul iubit al victimei, Teodor. Acesta a recunoscut că se cunoştea cu Ionuţ Roman şi că i-a arătat pozele cu iubita dezbrăcată. Din declaraţiile acestuia, Diana, într-un moment de naivitate, i-a trimis poze incendiare pe reţeaua de socializare. „În continuarea declaraţiei, precizează că cei doi se vizitau reciproc, iar martorul (Teodor – n.r) obişnuia să se conecteze la contul său privat de pe unitatea informatică a inculpatului Roman Ionuţ, fiind posibil să fi uitat să se deconecteze”, se arată în rechizitoriu.

Procesul celor trei şantajişti va începe în scurt timp, dosarul aflându-se acum în camera preliminară.

 

 

Facebook, la mijlocul unei întâmplări penale

Încă un dosar

Existând indicii de infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic, Ionuţ Roman este anchetat şi de procurorii DIICOT. De precizat că, după momentul flagrantului, tânărul a fost reţinut 24 de ore, fiind cercetat ulterior sub control judiciar. Acesta a mai fost certat cu legea, plătind o amendă penală pentru furt. Pe timpul anchetei, Robert Sentiveanu şi-a recunoscut implicarea, iar Cristina Plugaru a refuzat să facă declaraţii. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul lui Roman, anchetatorii au ridicat unitatea hard-disk şi au stabilit, conform activităţii Google Chrome, că acesta a comunicat cu victima.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments