VIDEO. Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, în vizită la Palatul Cantacuzino din Pașcani

0
147

Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, a efectuat astăzi o vizită în municipiul Pașcani. Acesta a dorit să vadă cu ochii lui stadiul în care se află Palatul Cantacuzino. Oficialul a fost primit de viceprimarul Vasile Axinte, administratorul Gică Zanet și funcționari ai Primărie. Primarul Dumitru Pantazi a lipsit de la eveniment, potrivit News Pascani.

Vlad Alexandrescu a susținut că locația palatului este una care poate asigura desfășurarea unor evenimente de cultură vie, sfătuind administrația locală să nu o transforme într-un muzeu.”Este o clădire de interes istoric, un monument de patrimoniu, catregoria B, de viitorul căreia suntem preocupați. Soluția este o restaurare de anvergură din fonduri europene, pentru care Ministerul Culturii va oferi consultanță. În opinia mea această locașie ar trebui să devină un centru de cultură vie a municipiului Pașcani, nu un muzeu. Să fie un Centru Cultural în care să se întâmpe lucruri interesante, teatru, film, expoziții să agrege comunitatea locală, tinerii mai ales”, a declarat ministrul Culturii pentru News Pascani.

 

 

Conform acestuia restaurarea trebuie făcută cu respectarea tuturor normelor arhitecturale, a componentelor artistice. Vlad Alexandrescu a fost de părere că domeniul palatului ar trebuit intregit, inclusiv cu restaurantul din parc.”Cred că ar trebui reîntregit domeniul până la poarta conacului, astfel încât întreg domeniul să fie cupris în același oriiect de restaurare. Iar pe viitor partea de restaurant să devină un loc de recreere pentru cei care vin aici și fac activități culturale”, a mai declarat ministrul Alexandrescu.

 

În opinia oficialului guvernamental administrația locală a făcut lucruri bune în intenția de a moderniza palatul.”Administrația locală a făcut deja foarte mult pentru că a cumpărat acest palat de la adevărații lui proprietari. A fost un proiect care a trecut prin Comisia Națională de Evaluare a Monumentelor Istorice, există un proiect de restaurare, acum trebui să se coordoneze cu unitatea noastră de management al proiectelor pentru a întocmi documentați”, a încheiat ministrul culturii.

 

În opinia acestuia procesul de restaurare ar putea să se finaizeze în maxim patru ani de zile de la momentul depunerii proiectului. Ministrul Culturii a primit din partea administrației din locale un album realizat de moștenitorii Brătienilor.

 

 

(Sursa: newspascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments