Scapă senatorul Varujan Vosganian de judecată în dosarul „Gaze ieftine”? Ancheta DIICOT, aproape de final

0
200

Se apropie de final una dintre cele mai mari anchete de corupţie, a anunţat procurorul-şef al DIICOT. E vorba despre dosarul în care doi foşti miniştri ai Economiei, Adriean Videanu şi Varujan Vosganian, sunt acuzaţi că ar fi oferit gaze naturale la preţuri mici unei firme controlate de miliardarul Ioan Niculae. Prejudiciul în acest caz depăşeşte 60 de milioane de euro.

 

În urmă cu patru luni, când au fost audiaţi în dosarul „Gaze ieftine”, Ioan Niculae şi Adriean Videanu n-au vrut să dezvăluie detalii despre cursul anchetei. Acum, procurorul-şef al DIICOT spune că până la trimiterea în judecată a celor doi mai e doar un pas.

 

Daniel Horodniceanu: „Se va finaliza dosarul în perioada imediat următoare. Se lucrează la actul de sesizare din ce ştiu”.

 

62 de milioane de euro ar fi prejudiciul în acest caz. Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, e acuzat că ar fi semnat trei memorandumuri prin intermediul cărora ar fi favorizat grupul de firme condus de Ioan Niculae. Practic, susţin procurorii, respectivele ordine ar fi obligat Romgaz să funcţioneze în interesul unor societăţi private, prin livrarea de gaz la preţuri preferenţiale. Nimic mai fals, susţine avocatul lui Adriean Videanu, care susţine că nu există prejudiciu.

 

Şi în privinţa senatorului Varujan Vosganian, ministru al Economiei înaintea lui Adriean Videanu, suspiciunile DIICOT sunt similare. Acesta nu poate fi însă urmărit penal, pentru că parlamentarii n-au fost de acord cu ridicarea imunităţii în cazul său.

 

În plus, există posibilitatea ca faptele, în cazul său, să se prescrie.

 

Daniel Horodniceanu, „Vom vedea. Asta depinde de procurorul de caz, dacă sunt suficiente probatorii, Varujan Vosganian totuși nu este cercetat în acest dosar în acest moment, pentru că nu a putut fi începută urmărirea penală (din cauza împotrivirii Parlamentului – n.r.). Vom vedea care va mai fi oportunitatea la acel moment față de dumnealui și dacă faptele ca și prescripție subzistă – ca și prescripție sau nu”.

 

(Sursa: Digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments