Ministrul Justiției, Raluca Prună, a avut, joi, discuții cu reprezentanții CSM pentru declanșarea procedurilor de desemnare a unui nou procuror general. Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mircea Aron, a recomandat pentru numirea procurorului general al României o procedură similară desemnării șefului DIICOT.
Întrebat astfel de jurnaliști ce recomandări are legat de procedura pentru desemnarea unui nou procuror general, Aron a precizat: „Ceea ce s-a făcut în cazul DIICOT e bine să se facă și acum. Bănuiesc că o să fie mai multe candidaturi care se duc la minister, ministrul poate să trimită pe lege o singură propunere, care va ajunge la CSM — secția pentru procurori”.
Anterior, Prună a declarat că un candidat pentru funcția de procuror general trebuie să aibă zece ani vechime în sistem, să fie integru, să dovedească faptul că a avut o activitate managerială și că îndeplinește condiții minime de profesionalism.
„Candidatul trebuie să îndeplinească niște condiții prevăzute de lege de 10 ani vechime. (…) Trebuie să fie integru și trebuie să dovedească faptul că a avut o activitate managerială și că îndeplinește condiții minime de profesionalism. O să le public cât de curând pe site-ul ministerului”, a afirmat Prună.
Tiberiu Nițu și-a anunțat marți demisia din funcție „ca un gest de responsabilitate și onoare”, după ce numele său a apărut în scandalul legat de folosirea coloanei oficiale. Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, va asigura interimatul la conducerea Ministerului Public.
(Sursa: b365.ro)