Tineri din Pașcani, extrădați în Italia. Au sustras peste jumătate de million de euro din conturile unor clienți

0
75

Trei tineri din Pașcani au fost reținuți luni, pentru a fi extrădați în Italia, acolo unde sunt cercetați într-un dosar de înșelăciune și falsificarea de carduri. Aceștia, împreună cu alți membri ai rețelei, sunt bănuiți că au sustras din conturile unor clienți peste 500.000 de euro, informează NewsPascani.com.

 

Cei trei au fost reținuți la ieșirea din Curtea de Apel Iași, după ce au participat la termenul de judecată din dosarul instrumentat în România, pe aceeași cauză. Ionel Minciună, Iulian Filip și Gavril Ciobanu sunt cei trei reținuți în acest caz. Până la demararea procedurilor de predare către autorităţile italiene, bărbaţii au fost încarceraţi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, fiind dispusă măsura arestării lor preventive de către Curtea de Apel  Iaşi.

 

„Pe numele acestora, autorităţile judiciare din Italia au emis mandate europene de arestare, pentru săvârşirea infracțiunilor de înşelăciune şi falsificare a unor instrumente de plată. Pentru depistarea lor, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, se arată în comunicatul transmis redacției de IPJ Iași.

 

(Sursa: NewsPascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments