„Citesc și Creez!” – Un proiect bazat pe voluntariat, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

0
229

Sâmbătă, 13 februarie 2016, începând cu orele 10.00, la Filiala „Vasile Alecsandri” (str. Petre Țuțea nr. 7-9, bl. 911) a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, va avea loc activitatea „Citesc și Creez!”, prima din cadrul ediției cu numărul 2 a proiectului „(Citesc!)n  bibliotecă – mă ajută voluntarii!”.

 

Beneficiarii proiectului sunt elevii din familii defavorizate de la Școala „Ion Neculce” din Iași. În cadrul activităților prevăzute, elevii vor vizita biblioteca, vor învăța să devină utilizatorii acesteia și își vor întregi educația prin lectură. Având ca sursă de inspirație subiectele citite, elevii vor realiza, alături de voluntarii implicați, machete în tehnica origami.

 

Partenerii bibliotecii sunt cadre didactice și studenți voluntari de la Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Facultatea de Arte vizuale și design de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași și voluntari ai Asociației HIMAWARI.

 

Această primă activitate este o sesiune de instruire pentru voluntarii care vor pune în aplicare proiectul.

 

Proiectul „(Citesc!)n bibliotecă – mă ajută voluntarii!” se desfășoară în cadrul programului „Voluntar@BJIași” al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, care își propune să formeze un nucleu de voluntari de toate vârstele care să se implice, alături de bibliotecari, în activități destinate comunității, dar și de încurajare și susținere a voluntariatului.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentBătrân în stare critică, transportat până la ambulanță de poliţiştii de frontieră vasluieni
Articolul următorFOTO. Autobuz RATP Iași, vandalizat. Șoferul de pe traseul 20, agresat de un grup de rromi fără bilete
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments