Avocat băcăuan, acuzat de procurorii DNA că a ajutat un polițist să ia mită

0
82

Un avocat din Baroul Bacău, a fost pus sub acuzare de procurorii DNA, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

 

Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar, procurorii anticorupţie au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Mircea Alexandru Stănciulescu, ofiţer de poliţie în cadrul Biroului 6 de Poliţie Rurală Traian, judeţul Bacău, în prezent aflat în stare detenţie, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

 

Anchetatorii susţin că, în perioada 12 – 14 ianuarie 2013, în calitate de avocat, a intermediat pretinderea sumei de 1.500 euro de către Mircea Stănciulescu de la o persoană (denunţător) cercetată într-un dosar penal instrumentat de lucrători ai Biroului 6 de Poliţie Rurală Traian.

 

Ofiţerul de poliţie a pretins suma de bani respectivă pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, în sensul de a depune diligenţele necesare în direcţia soluţionării favorabile a sesizării formulate pe numele denunţătorului, prin schimbarea declaraţiilor date de părţi sau neînregistrarea efectivă a dosarului penal.

 

Infracţiunea nu s-a mai concretizat, pentru că denunţătorul nu a reuşit să mai facă rost de suma de bani pretinsă.

 

Ofiţerul de poliţie Mircea Stănciulescu a fost trimis în judecată la data de 5 august 2014 de către procurorii anticorupţie pentru infracţiuni similare.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments