RECORD. O pictură a celebrului pictor român Adrian Ghenie a fost vândută la o licitație cu peste trei milioane de lire sterline

0
1472

Celebrul pictor român Adrian Ghenie a dat iar lovitura. O pictură a acestuia a fost vândută la licitație la Londra, la prețul record de 3.117.000 de lire sterline.

 

Opera, intitulată “The Sunflowers in 1937”, de Adrian Ghenie, a fost adjudecata în licitație miercuri, la Londra, pentru suma record de 3.117.000 de lire sterline, potrivit site-ului oficial al casei de licitații. Sotheby’s. “The Sunflowers in 1937”, un ulei pe pânză de dimensiuni impresionante, inspirat de celebra lucrare a lui Vincent van Gogh, “Floarea soarelui”, a făcut parte din licitația “Contemporary Art Evening” si era estimata la 300.000 – 400.000 de euro. Însă, reprezentanții casei Sotheby’s susțin că aceasta a fost vânduta la fabuloasa sumă de 3.117.000 de lire sterline, un preț record pentru artistul român din Baia MAre, peste dublul recordului său anterior de preț.

 

Ghenie mai are în licitație, joi, tot la Sotheby’s, în Londra, două portrete, printre care unul intitulat „Elena Ceaușescu”, fiecare estimat la 60.000 – 80.000 de lire sterline.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentLiberalii își dau cu stângu-n dreptul, la Suceava. Ieri candida Bălan la primărie, azi e Lungu
Articolul următorVIDEO. Bruce Lee de România îl bate pe Van Damme… îi bate pe toți. Nu credeți? Priviți aici
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments