Talon ITP fals, descoperit de poliţiştii de frontieră gălăţeni

0
89

FOTO: politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism marca Volskwagen Passat pentru care a prezentat la control un talon de inspecţie tehnică fals.

 

În data de 14 februarie a.c., în jurul orei 10.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, cetăţeanul român Iurie P., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Volskwagen Passat, înmatriculat în Bulgaria.

 

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie, conducătorul auto a prezentat certificatul de înmatriculare şi talonul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice pentru o perioadă de un an de zile, documente purtând însemnele autorităţilor bulgare. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora au constatat faptul că talonul care atestă inspecţia tehnică periodică nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total.

 

Bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul respectiv ar fi fals, plătind unui cetăţean bulgar, suma de 80 de euro pentru efectuarea inspecţiei tehnice. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments