Zeci de participanți din rândul structurilor de tineret din regiunea Nord-Est, la Iași: „Tinerii fac legea!”

0
123

70 participanți din rândul structurilor de tineret din regiunea Nord-Est au fost prezenți astăzi în Iași, la Casa de Cultură a Studenților, și au luat parte la consultarea publică referitoare la modificarea Legii Tinerilor și a îmbunătățirii Metodologiei de finanțare a organizațiilor nonguvernamentale de tineret sau studențești. Întâlnirea a debutat cu o prezentare succintă a propunerilor de modificare rezultate în urma întâlnirilor din ianuarie la sediul Ministerului Tineretului și Sportului (MTS).

 

Tinerii, coordonatori de proiecte și președinți ai acestor structuri au fost împărțiți în grupuri și au propus teme de discuție plecând de la nevoile observate în practică legate de lege: procesele de de consultare ale tinerilor, criteriile de alocare ale fondurilor, promovarea legii, sprijinirea tinerilor din rural, mecanisme de implementare al legii, linii generale pentru realizarea planurilor locale de acțiune pentru tineret

 

„În ceea ce privește metodologia, s-au discutat diverse teme precum: procesul de evaluare, relația pe de o parte a MTS și a direcțiilor de sport și tineret, și pe de altă parte a grupurilor informale, existența unui ghid de completare, modul de raportare a proiectelor, solicitanți și cheltuieli eligibile, creșterea capacității organizaționale”, a declarat dl. Daniel Stătescu, Directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Iași.

 

Ministerul Tineretului și Sportului organizează în perioada 9-29 februarie 2016, o serie de 8 consultări regionale cu sprijinul Direcțiilor Județene pentru Sport și Tineret, respectiv Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București. Scopul consultărilor este de a discuta propunerile de armonizare ale cadrului legislativ în domeniul tineretului. La toate întâlnirile va fi prezent domnul Andrei Popescu, Secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, împreună cu echipa cabinetului său.

 

Documentele și informațiile utile se pot găsi pe site-ul ministerului la link-ul: http://mts.ro/noutati/calendarul-consultarilor-publice-regionale-in-domeniul-tineretului/ și pe pagina de facebook a ministerului.

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments