Un diamant masiv, de 404 carate, descoperit în Angola. Nu are niciun defect

0
77

Un diamant masiv, de 404 carate, a fost descoperit recent în Angola, a anunţat luni conducerea companiei miniere Lucapa.

 

Piatra preţioasă măsoară 7 centimetri, fiind de mărimea unei cărţi de credit, relatează CNN.

 

Piatra a fost testată, fiind încadrată în categoria a doua, ceea ce înseamnă că nu are niciun defect. E lipsită de culoare, ceea ce se întâmplă foarte rar, fapt ce îi măreşte mult valoarea.

 

Săpăturile au început în zona unde a fost găsit diamantul în 2015, iar până acum au fost scoase la lumină peste 60 de diamante mari.

 

Se estimează că diamantul ar putea valora 20 de milioane de dolari.

 

Angola este a patra ţară din lume în ceea ce priveşte „producţia” de diamante. Diamantul găsit e cel mai mare din această ţară. Până acum, recordul era deţinut de piatră preţioasă de 217,4 carate, găsită în 2007.

 

La nivel global, cel mai mare diamant găsit vreodată este unul de 3.106 carate, numit „Cullinan”. Acesta cântăreşte aproape 600 de grame şi a fost găsit în Africa de Sud, în 1905. A fost tăiat şi este una dintre bijuteriile monarhiei britanice, fiind expus în Turnul Londrei.

 

Pe locul doi se afla un diamant de 1.111 carate, găsit în noiembrie 2014. Diamantul găsit recent este cel de-al 27-lea, ca mărime, din lume.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments