Titluri contra cost. Conducerea Aeroportului Iași renunță la premiile oferite de o organizație-fantomă

0
60

Conducerea Aeroportului Iași a anunţat în urmă cu două zile, că instituţia şi directorul său au fost nominalizaţi la premii de către o „prestigioasă organizaţie non-guvernamentală“, aspect prezentat ca „o confirmare internaţională a ritmului de dezvoltare a aerogării ieşene”. „Prestigioasa“ fundaţie nu este însă decât o firmă specializată în acordarea de distincţii celor dispuşi să le plătească, după cum a arătat Centrul pentru Jurnalism de Investigaţii din Belgrad în urmă cu câţiva ani.

 

În urma acestei dezvăluiri, directorul Aeroportului, Marius Bodea, a anunţat că şi-a reconsiderat poziţia, renunţând la nominalizarea sa la titlul de „Manager of the Year“, iar a Aeroportului la cel de „Best Enterprise“, de către Europe Business Assembly, arată „Ziarul de Iași”.

 

„Ne-am aplecat cu mai multă atenţie asupra corespondenţei cu Europe Business Assembly. Aeroportul Iaşi nu va da curs nominalizării respective întrucât nu am avut cunoştinţă de modalitatea acordării premiilor menţionate. Asocierea involuntară cu Oxford University este regretabilă, însă îi asigurăm pe toţi ieşenii care ne urmăresc activitatea că nu vom abdica de la principiul informării corecte a opiniei publice, fundamental important pentru instituţia noastră“, a transmis Bodea.

 

Europe Business Assembly a fost înfiinţată în anul 2000, fiind condusă de un tânăr ucrainean, Ivan Savov, al cărui tată conduce o organizaţie similară în Ucraina. Firma trimite mesaje prin e-mail către diverse persoane, informându-le că au fost nominalizate pentru un premiu, urmând să parcurgă un proces de selecţie. Cei care răspund la e-mail sunt anunţaţi că au câştigat premiul, pentru primirea premiului urmând să plătească o taxă cuprinsă între 2.000 şi 9.700 de euro. În schimb, „laureatul“ primeşte o statuetă sau o medalie aurită.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments