Renault investeste 230 milioane euro pentru o furgonetă

0
90

Grupul auto francez Renault intenţionează să producă la fabrica sa din Sandouville (în nordul Franţei) noua furgonetă NV300 pentru partenerul de alianţă Nissan, a anunţat miercuri directorul general al alianţei, Carlos Ghosn.

Contractul va majora producţia la fabrica din Sandouville cu 100.000 de unităţi în perioada 2016 – 2026 iar valoarea investiţiei în următorii trei ani se ridică la 230 milioane de euro (256 milioane de dolari), a anunţat Renault. NV300 este înlocuitorul modelului Primastar care în prezent este produs la fabrica din Barcelona, a precizat un purtător de cuvânt al Renault.

„Anunţăm astăzi că Sandouville va obţine un contract de la Nissan pentru producerea vehiculelor comerciale”, a afirmat Ghosn în faţa Comisiei pentru afaceri economice a Parlamentului Franţei.

La uzina din Sandouville este produsă şi o versiune a modelului Vivaro pentru General Motors şi în curând va începe fabricarea noii furgonete a Fiat. Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

 

 

(Sursa: incomemagazine.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments