S-a lipit definitiv de scaunul de la Salubris. Cîtea a dat fulgerător concurs de director!

0
262
Vasile Cîtea a ridicat mâna și a fost servit imediat: director la Salubris
În mare grabă, omul cu funcție politică la PSD s-a lipit definitiv de scaunul de la Salubris. Examenul, ținut rapid, în mare secret, a fost organizat de o firmă de recrutate. Caterincă: „Nu știu cine a mai fost la concurs”, spune Vasile Câtea. Candidatul unic a luat 8,70, dar mai e și președintele Federației de Box și lider politic. Cum se descurcă cu atâtea servicii?

 Ceea ce era de așteptat încă de la finalul anului trecut, s-a petrecut. Vasile Cîtea, numit interimar în funcția de director adjunct la societatea Salubris SA, subordonată primăriei Iași, a câștigat și concursul pentru ocuparea postului. Organizat printr-o firmă de recrutare, Cîtea s-a trezit într-o situație convenabilă, de unic candidat. A fost supus unor probe de foc care nu l-au demoralizat și, prin forța dobândită în anii tinereții, ca boxer desăvârșit, a învins. A trecut cu o notă bună, care ar trezi invidia multor liceeni aflați în pragul bacalaureatului.

 

Lucruri de cultură generală

Îl vom vedea mult pe Cîtea la groapa de gunoi, suntem siguri

 

Recent, Cîtea fost ales și în funcția de președinte la Federației Române de Box. Nu ar da postul de Salubris pentru un hobby, pentru că la Federație funcția nu se plătește. La Salubris, se bucură de 4.000 de lei pe lună, sumă cu care ar putea să-și întrețină familia. ”Nu se amestecă treburile. Eu fac. Multe lucruri le coordonez pe on-line la Federație. Fiind activități sportive în week-end, în general le așez. Dacă arde, iau o zi liberă sau de concediu, plec cu avionul dimineață, mă întorc cu avionul seara. Problema e că este foarte multă muncă și acolo. Lângă inimă este Federația. Ce am ajuns astăzi se datorează sportului. Dar, nu pot renunța la lucruri care-mi asigură existența familiei pentru hobby-uri. Este o funcție onorifică, nu este remunerată. Postul a fost scos la concurs, am fost evaluat de firma de recrutare. De la 1 februarie sunt angajat cu drepturi depline. Concursul a fost în luna ianuarie. Am avut patru întâlniri cu firma de recrutare. Cine a mai fost la concurs, nu mai știu. Am luat nota 8.70. Am fost întrebat de proiectul de management de la Salubris și lucruri de cultură generală în zona de management”, a spus Vasile Cîtea.

 

Anunțuri departe de ochii lumii

Ion Apostol, directorul general al societății, susține că respectivul concurs a fost organizat respectându-se legea în totalitate. Bineînțeles, dar departe de ochii lumii. Anunțul a fost publicat în două ziare naționale, în timp ce pe site-ul societății nu există vreo urmă de concurs. ”Am respectat ordonanța 109 (109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice –n.r), cu o firmă de recrutare internațională, cu termenii de depunere a dosarelor. Un singur candidat a fost. Anunțul a fost dat în două ziare naționale de profil economic. S-a respectat legea. Nu știu sigur, s-a dat și pe site-ul societății”, a declarat Ion Apostol, director general Salubris SA.

 

Citește și  Orgiile lui Chirilă: fete de 12 ani, drogate cu afrodisiace. Patru afacerişti, judecaţi din nou în dosarul „Sex cu minore”

 

Firma de recrutare nu a cerut bani

Firma de recrutare care a organizat concursul este din Iași și se numește Brainer Consulting (reprezentant Antal International Network), administrator fiind Camelia Bîrzanu. Conform contractului, Brainer Consulting s-a obligat ca pe o durată de un an să înlocuiască o singură dată, fără costuri, candidații selectați pentru o poziție de membru CA, executiv sau neexecutiv. Anunțul privind selecția candidaților a fost publicat în Ziarul Financiarul și Ziarul Bursa.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments