VIDEO. Salamul de Sibiu, al doilea produs românesc protejat de UE. Cum se face renumitul produs

0
66

Salamul de Sibiu a fost inclus în registrul produselor ce poartă denumirea de „Indicaţie Geografică Protejată”

 

„Salamul de Sibiu” a devenit cel de-al doilea produs românesc ce dobândeşte denumirea de Indicaţie Geografică Protejată (IGP). Comisia Europeană a aprobat, în data de 19 februarie, cererea de înregistrare depusă de autorităţile române în acest sens.

 

Acest tip de salam este un preparat crud-uscat, dintr-un amestec de carne şi slănină de porc, umplut în membrane asemănător cârnaţilor, şi supus afumării cu lemn de esenţă tare, maturării şi uscării la rece. Pentru maturare se utilizează produse alcoolice şi culturi de mucegai nobil (spori) – Penicillium nalgiovensis. Având o perioadă de maturare-uscare îndelungată (minim 60 de zile în prezenţa mucegaiului nobil) acest salam are o aromă specifică, inconfundabilă.

 

 

Există unităţi care produc acest sortiment în Bucureşti şi în judeţele Bacău, Braşov, Covasna, Călăraşi, Ilfov, Prahova şi, după cum sugerează şi numele, Sibiu. Primele referiri la producţia şi comercializarea lui datează din secolul al XIX-lea, el fiind denumit iniţial „Salam de iarnă”.

 

„Salamul de Sibiu” se alătură celor peste 1.300 de produse deja protejate în Uniunea Europeană. Lista acestora poate fi consultată în baza de date DOOR.

 

(Sursa: Epoch Times România)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPrea mulți bolnavi. Unităţile de primiri urgenţe din Iaşi și Hunedoara, verificate de Ministerul Sănătății
Articolul următorVIDEO. CSMS Iași pierde puncte importante acasă. Egal scos sâmbătă cu Poli Timișoara
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments