Și totuși, e vorba de sindrom hemolitic uremic. Un nou diagnostic pentru bebelușul internat la Spitalul de Pediatrie din Iași

0
109

Medicii de la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” Iași au confirmat diagnosticul inițial de sindrom hemolitic uremic la bebelușul adus de urgenţă de la Bacău.

 

Fetiţa a fost diagnosticată duminică, cu sindrom hemolitic uremic „în convalescenţă”, medicii apreciind că, deşi micuța nu are acum probleme renale, le-ar fi avut înainte de internare, informează „Adevărul”.

 

Fetiţa a fost transferată de un echipaj SMURD Iaşi la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi în cursul serii de vineri cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic. După un prim set de analize, medicii au fost rezervaţi în a susţine diagnosticul pentru că fetiţa nu avea insuficienţă renală acută – indicator specific afecţiunii. Duminică, în schimb, pediatrii au precizat că diagnosticul final este de „sindrom hemolitic uremic în convalescenţă”, fiind posibil ca pacienta să fi avut modificări ale uremiei înainte de a ajunge în spital.

 

Potrivit specialiştilor, copila a avut diaree în ultimele două săptămâni, fiind tratată iniţial acasă. Fetiţa se află, în prezent, internată în secţia de nefrologie de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi pentru monitorizarea funcţiei renale.

 

Conform profesorului Marin Burlea, şeful secţie de gastroenterologie a spitalului, apariţia cazului nu are legătură cu situaţia bebeluşilor din Argeş, anual, în spitalul ieşean, fiind internaţi şapte-opt copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent„Acarul Păun” de la UMF muşcă: „Profesorii, la plajă, au lăsat totul pe mine”
Articolul următorFurnizarea apei potabile, întreruptă în cartierele Alexandru cel Bun și Mircea cel Bătrân din Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments