Imam finanțat de turci, expulzat din Austria

0
104

Austria a expulzat primul imam finanțat din exterior, în contextul în care această țară a fost acuzată că nu reușește să țină sub control extremismul musulman, informează The Local.

 

Imamul Yakup Aynagoz servea moscheea Arhi Evran din St Veit, iar salariul său venea din Turcia. Viza sa nu a mai fost prelungită și a primit somație să părăsească țara în maxim șapte zile.

 

Autoritățile austriece au adoptat o lege privind islamul, după ce au fost acuzate că au permis extremismului musulman să prindă rădăcini în țară.

 

În Austria sute de moschei și organizații musulmane sunt finanțate din exterior, inclusiv din Arabia Saudită. Unele dintre statele ce ofereau finanțare chiar aveau pretenția de a alege singure imamul. Parte din aceste organizații au devenit cu timpul centre de propagandă.

 

Această lege prevede ca imamii să vorbească limba germană pentru ca mesajele lor să devină mai transparente și pentru a permite o „integrare mai profundă a islamului în societatea austriacă”. Totodată, legea mai prevede că toate cele 440 de organizații musulmane trebuie să demonstreze că au o „abordare pozitivă față de societate și de stat” dacă doresc să primească în continuare licență de funcționare.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentProtestul se plătește… scump. Liderii manifestațiilor din fața Parlamentului de la Chișinău, puși să achite despăgubiri de 750 de mii de lei
Articolul următorSurpriză la Doha. Monica Niculescu a ajuns în optimi
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments