Descoperiri recente au demonstrat faptul că în mâncare există un drog extreme de nociv ce atacă în mod direct creierul, producând dependență.
Puțini sunt cei care știu la ce riscuri se supun atunci când consumă alimente ce conțin aspartam (E951). Acesta este o neurotoxină ce conține metanol, una dintre cele mai nocive otrăvuri metabolice.
Aspartamul este un îndulcitor folosit de obicei în diferite băuturi, datorită faptului că are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât cea a zahărului natural.
În timp, substanța poate provoca tumori mamare, uterine, cerebrale, tiroidiene și chiar pancreatice.
Aspartamul poate îngraşă. Mai multe studii au arătat că acest îndulcitor stimulează pofta de mâncare, determina creşterea consumului de carbohidranti şi creşte cantitatea de grăsimi stocate.
Spre deosebire de zahăr, care permite organismului să constate când a primit doza „necesară şi să se oprească, aspartamul prin lipsa de calorii şi cu ajutorul gustului dulce te induce într-o stare de dependenţa şi îţi menţine constant pofta de mai mult. Cel mai bun exemplu pe care îl putem da este Coca-Cola!
Un alt raport medical publicat în „Preventive Medicine“ a subliniat că femeile care utilizează îndulcitorii artificiali sunt multe mai susceptibile de a câştiga în greutate decât cele care nu obişnuiesc să-i folosească, indiferent de statusul ponderal iniţial. Un alt studiu, numit „The Growing Up Today Study“ a scos la iveală o legătură evidentă între consumul de băuturi dietetice şi greutatea corporală excesivă în rândul băieţilor de 9-14 ani. O astfel de relaţte a fost constatata şi în cazul adulţilor, aceştia având în mod consistent un index de masă corporală (IMB) mai mare decât normal. De asemenea, un studiu brazilian a demonstrat că aspartamul determina o îngrăşarea mai accentuată în cazul rozătoarelor decât zahărul obişnuit.
(Sursa: eveste.ro)