Eșecul „Fortus, parc industrial”: când Popa și Movilă se iau de păr, ieșenii fluieră a pagubă

0
158

Omul de afaceri ieșean Maricel Popa, fost secretar de stat, îl acuză voalat pe deputatul Petru Movilă de interese obscure în blocarea reorganizării combinatului. Fostul prefect Dan Cârlan vorbește și el de tentativa unui tun în vânzarea Halei Turnătorie. Movilă, care se învârte de ceva timp prin combinat, spune că apără doar interesele muncitorilor. De trei ani, nu s-a făcut niciun pas pentru Parcul Industrial, un faliment general al clasei politice.

 

De câteva săptămâni, foştii salariaţi de la Fortus blochează traficul din faţa fabricii, de câteva ori pe săptămână, pentru că nu şi-au primit salariile compensatorii. Este cea mai recentă etapă dintr-un haos care a dus Combinatul de Utilaj Greu în pragul falimentului. Fostul secretar de stat Maricel Popa susţine că o soluţie de salvare a fost sabotată de însuşi directorul Gheorghe Chişcă, cu ochii doar pe vânzarea dubioasă a halelor ca fier vechi. Atât Popa, cât şi noul administrator special Remus Vulpescu, susţin însă că Fortus „poate fi pus pe picioare”.

 

Maricel Popa a dezvăluit istoria primilor paşi dintr-un proiect care a stârnit multă agitaţie în Iaşi, dar care nu a avut succes până în acest moment.

 

Un material despre interesele de la Fortus și protestul disperat al muncitorilor neplătiți de luni de zile, în ediția print a săptămânalului 7EST de miercuri, 24 februarie.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments