ANAF cere în instanță evacuarea Antenelor

0
131

ANAF a depus la Judecătoria Sectorului 1 o cerere în care solicită evacuarea Antena TV Group SA, Intact Production SRL, Antena 3 SA și Sangold Development SRL din imobilele intrate în posesia statului. Potrivit portalului instanțelor, acțiunea a fost introdusă marți de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de reprezentant al statului, având ca obiect „evacuarea”, transmite EVZ.ro.

Instanța a stabilit pentru 17 martie termen pentru judecarea procesului. Acțiunea a fost introdusă de ANAF după ce reprezentanții trustului Intact au susținut că nu există o decizie în instanță privind evacuarea posturilor de televiziune din imobilele situate pe șoseaua București — Ploiești. ANAF, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, a trimis săptămâna trecută o notificare de evacuare prin care a somat posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 să elibereze în termen de cinci zile imobilele din șoseaua București — Ploiești.

 

„Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român — proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătorești, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menționate”, se menționa într-un comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) remis Agerpres.

 

Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală. La scurt timp, reprezentanții Antena 3 au anunțat că ”acțiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive și forțe nemaiîntâlnite, amenință direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia tv și Zu tv”.

 

Potrivit Antena 3, demersul autorităților era ”abuziv”, întrucât societăților media din grupul Intact li s-a refuzat dreptul la o soluție corectă în urma sentinței din 8 august 2014: ”nu li s-a permis nici închirierea spațiilor pentru care, de altfel, legea și instanțe din România au recunoscut chiar dreptul de preempțiune și nici nu le-a fost propus un calendar rezonabil pentru eliberarea spațiilor confiscate”.

 

 

Citește continuarea pe EVZ.ro

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments