Al 24-lea an: Librex, primăvara cărților

0
298
Claudio Pozzani, un invitat de marcă al Târgului
Lumea cărţilor se adună în martie la Iaşi. Un târg de elită: 150 de edituri, companii distribuitoare de carte, instituţii de cultură, autori, galerii de artă, artişti, fotografi. Zeci de lansări, sute de participanţi şi zeci de mii de volume vor fi la dispoziţia publicului. Unul dintre cele mai longevive evenimente de acest gen, Librex va fi onorat de prezenţa unor prestigioşi oaspeţi din străinătate.

 Compania Sedcom Libris Iaşi, alături de Organizaţia patronală „Agora“ a Societăţilor pentru Difuzarea Tipăriturilor şi a altor bunuri culturale din România organizează în perioada 9 – 13 martie cea de-a XXIV-a Ediţie a Târgului de carte “Librex”. Evenimentul va avea loc în incinta Palas Mall, Atrium, nivel 0, după următorul program: de miercuri până sâmbătă, de la ora 10.00 la ora 22.00, iar duminică, de la ora 10.00 la ora 17.00.

 

Un punct de atracţie

O tradiţie a Iaşului, Târgul adună mii de vizitatori

 

Prin longevitate, amploare, dinamică, valoare şi tradiţie, Târgul de Carte „Librex“ s-a impus în memoria colectivă ca un fapt cultural recunoscut, apreciat şi aşteptat cu multă bucurie, în egală măsură, de expozanţi şi de publicul cititor ieşean, şi nu numai, la acest eveniment fiind prezenţi cititori de toate vârstele.

În fiecare an, pe fundalul desfăşurării acestui eveniment, Iaşul devine un punct de atracţie pentru editori, difuzori şi autori din întreaga ţară care vin aici cu dorinţa de a-şi prezenta oferta editorială recentă şi pentru a stabili contacte cu publicul cititor, cu bibliotecile, librăriile, autorii, traducătorii şi toate categoriile profesionale conexe.

Târgul de carte „Librex“ reuneşte peste 150 de edituri din întreaga ţară, companii distribuitoare de carte românească şi străină, firme de papetărie, firme distribuitoare de birotică şi muzică, instituţii şi asociaţii de cultură, autori, galerii de artă, artişti plastici, fotografi.

 

Ofertă bogată şi la ediţia din 2016

Publicul are, astfel, oportunitatea de a alege produse tematice şi cărţi din diverse domenii de specialitate: artă, beletristică, ştiinţă şi tehnică, calculatoare, mass-media şi comunicare, medicină, psihologie, dezvoltare personală, religie, istorie, drept, economie, resurse umane, management, marketing, limbi străine, cărţi pentru copii, enciclopedii, dicţionare şi ghiduri, manuale şi auxiliare didactice, cărţi pentru timpul liber, meditaţie şi recreere etc.

Prin bogata
ofertă prezentă la standuri şi prin numeroasele lansări de carte, Librex-ul oferă un cadru adecvat plăcerii de a descoperi volume frumoase şi valoroase, scrieri autohtone sau traduceri din ce în ce mai sincrone operelor originale apărute la diverse case editoriale din întreaga lume.

 

Nume mari la ediţia din acest an

În cadrul Târgului de carte „Librex“ vor avea loc mai multe acţiuni culturale şi artistice ai căror protagonişti vor fi personalităţi ale vieţii literare şi culturale din ţară şi străinătate, nume marcante mult aşteptate de publicul ieşean iubitor de cultură.

 

Şi străini, şi de-ai noştri

Printre posibilii invitaţi pot fi Claudio Pozzani, poet, scriitor şi compozitor, director al Festivalului Internaţional de Poezie de la Genova, Jean Portante, scriitor francez de origine luxemburgheză, autor de romane, povestiri, piese de teatru, poet şi jurnalist, Yves Namur, scriitor belgian de limbă franceză, membru al Academiei Regale de Limbă şi Literatură Franceză din Belgia, Pierre-Alain Tache, scriitor elveţian, autor a peste douăzeci de volume de poezie şi de texte critice, Drazen Katunaric, scriitor croat, poet, prozator, eseist, Cezar-Paul Bădescu, scriitor şi jurnalist român, prezentator şi realizator al emisiunii TV „Cartea cea de toate zilele” şi Tudor Călin Zarojanu, scriitor, consilier în management şi realizator la TVR.

 

Citește și   Radu Prisăcaru, procesomanul puşcăriilor


CV-uri de cinci stele

Claudio Pozzani a fondat, în 1983, Asociaţia culturală „Circolo dei Viaggiatori del Tempo“, care organizează evenimente internaţionale de poezie, atât în Italia, cât şi în străinătate. Este un promotor activ al culturii, în special al literaturii şi versurilor, fiind membru al Comitetului UNESCO pentru poezie.

Jean Portante a scris romane, povestiri, piese de teatru, articole jurnalistice şi poezie, şi a fost tradus pe scară largă, inclusiv în limba engleză. Este un traducător de poezie în franceză din limbile spaniolă, italiană, engleză şi germană. Printre romanele sale se numără „Doamna Haroy sau memoriile belenei“, care a fost tradus în mai multe limbi. Cele mai recente cărţi ale sale sunt „De fapt“ (2008), „Reinventarea uitării“ (2010), „Concepţii“ (2012) şi „După cutremur“ (2013).

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments