PE AICI NU SE TRECE: Stejarii înving Rusia la Iași și obțin a treia victorie consecutivă din acest an

0
65

FOTO: frr.ro

Pe stadionul Emil Alexandrescu din Iaşi, România a învins Rusia, cu 30-0, în etapa a III-a contând pentru Cupa Europeană a Naţiunilor Divizia 1A ediţia 2016, după o partidă începută în forţa de urşi, dar care a adus Stejarilor bonusul ofensiv graţie efortului din repriză secundă.

Primul sfert de oră a arătat o echipă a Rusiei decisă să dea o replică îndârjită, iar pătrunderea lui Vasily Artemyev a dat emoţii defensivei noastre nevoită să facă faţă presiunii urşilor, care au avut şansa deschiderii scorului prin Yuri Kushnarev, acesta ratând o tentativă de ţintă, distanta fiind considerabilă, peste 50 de metri faţă de butul nostru, scrie Federația Română de Rugby.

După acest început bun al vizitatatorilor, grămada noastră a început să-şi domine adversarul şi Florin Vlaicu s-a aflat în situaţia de a aduce primele puncte, lovitura de pedeapsa însă a rămas fără concretizare, centrul nostru irosind tentativa de ţintă.

La numai câteva minute diferenţa, Denis Simplikevich a scăpat un balon şutat de Florin Vlaicu şi după grămadă ordonată a urmat o fază care avea să schimbe decisiv aspectul jocului. Astfel insistenta înaintării Stejarilor a dus la un cartonaş galben văzut de Andrey Garbuzov, superioritatea numerică fiind rapid exploatată de echipa noastră.

Astfel o grămadă la cinci metri de terenul de ţintă al urşilor a dus la eseul marcat de Stelian Burcea, pe care Florin Vlaicu nu a reuşit să-l transforme, rezulatul de 5-0 consemandu-se după primele 40 de minute echilibrate, cu cele două echipe împărţindu-şi momentele de dominare.

Imediat după reluare, Florin Vlaicu a surprins defensivă ruşilor şi pătrunderea acestuia s-a finalizat cu eseu, în decurs de numai trei minute rezultatul devenind 15-0, acelaşi Florin Vlaicu trecându-şi în cont transformarea propriei reuşite din terenul de ţintă, respectiv concretizarea unei lovituri de pedeapsă. În continuare Stejarii au dominat jocul şi Stelian Burcea a fost aproape de un nou eseu, fiind oprit cu dificultate de apărarea ruşilor, dar ecartul în favoarea noastră a crescut la 18-0 după reuşita lui Florin Vlaicu din lovitura de pedeapsă.

Al treilea eseu al României a venit în minutul 62, atunci când pătrunderea lui Valentin Poparlan a fost continuată de Stelian Burcea, iar acesta i-a păsat decisiv lui Viorel Lucaci. În ciuda faptului că Florin Vlaicu a ratat transformarea, la scorul de 23-0, singura miza pentru România rămăsese obţinerea bonusului ofensiv.

Şi acesta a venit la ultima fază a jocului când sub presiunea înaintării noastre defensivă adversă a fost masata la limita propriului teren de ţintă pentru că o pătrundere a lui Cătălin Fercu să aducă apoi balonul în posesia lui Jody Roşe, uvertura semnând prima reuşită în tricoul cu frunza de stejar. România obţine astfel a treia victorie consecutivă în acest an, următoarea partidă pentru Stejari fiind programată tot la Iaşi, pe 12 martie, când vor întâlni Germania, în etapa a IV-a din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor ediţia 2016. 

 

 

(Sursa: frr.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments