Surprize la Zilele Iașului. Cetățeni de Onoare, o sarma de Cartea Recordurilor și personalități politice de top

0
197

Municipalitatea ieșeană a anunțat, în urmă cu câteva momente, într-o conferință de presă, o parte dintre surprizele pregătite pentru pelerini, dar și pentru localnici la Zilele orașului.

 

Cu această ocazie, primarul Gheorghe Nichita și-a prezentat propunerile cu personalitățile publice nominalizate pentru obținerea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași. Acestea sunt: academicianul Bogdan Simionescu, președintele Academiei Românie – filiala Iași, Beatrice Rancea, directorul Operei Naționale Române Iași, și doctorul Raed Arafat, fondatorul SMURD în România.

 

Consiliul Local Iași se întrunește vineri în ședință extraordinară, pentru validarea celor trei propuneri ale edilului. Titlurile vor fi acordate în cadrul Serii Valorilor, organizată pe data de 14 octombrie la Teatrul Național Iași, eveniment transmis în direct de către televiziunea publică. 

 

Totodată, organizatorii Sărbătorilor Iaşului au pregătit o surpriză culinară pentru pelerinii veniţi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Astfel, pe lângă cele 65.000 de sarmale care vor fi servite de organizațiile locale, aceştia vor putea admira și gusta chiar dintr-o sarma gigant, realizată din compoziția a 800 de sărmăluțe moldovenești. La masa pelerinilor vor fi serviți și 1.000 de litri de vin, daţi de casele de vinuri din Iaşi. Totodată, Primăria va oferi ceai pelerinilor, în nopţile reci în care vor sta la coadă pentru a se închina la moaştele Sfintei.

 

În aceste zile la Iași sunt așteptate personalități de top ale vieții politice românești. Pe lângă Victor Ponta care deja a anunţat că sâmbătă va ateriza pe Aeroportul Iaşi, la slujba de luni dimineaţă din faţa Mitropoliei s-ar putea să fie prezent și preşedintele Traian Băsescu, arată surse din cadrul Palatului Cotroceni. Organizatorii speră ca, în această perioadă, în Capitala Moldovei să vină toţi preşedinţii şi premierii României de la 1989 şi până în prezent. De la Ion Iliescu, Emil Constantinescu, la Petre Roman, Theodor Stolojan, Victor Ciorbea, Mugur Isărescu, Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu, Emil Boc şi ieșeanul Mihai Răzvan Ungureanu.

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVictor Ponta va tăia, sâmbătă, pănglicuțe la Botoșani
Articolul următorAlice Munro – Premiul Nobel pentru Literatură pe 2013
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments