Bacteria care i-a ţintuit la pat pe bebeluşii din Argeş, găsită în 25 de kilograme de brânză proaspătă

0
135
FOTO: recolta.eu
Poză simbol
Bacteria E. coli a fost găsită în 25 de kilograme de brânză de vaci proaspătă din Curtea de Argeş, care aparţinea unui producător local, potrivit unui raport dat publicităţii de ANSVSA.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma controlului dispus pe 25 februarie de inspectori din DSVSA şi din DSP în judeţele Argeş şi Dolj, unde au existat cazuri de îmbolnăvire cu E-coli, serogrupul 026, au fost luate probe din alimente indicate de specialiştii în sănătate publică, respectiv lactate, lapte de vacă, iaurt, brânză de vaci, (produse finite, materii prime), produse de carne – carne de vită şi carne de pui, fructe şi legume, achiziţionate atât din comerţ, din gospodăria proprie cât şi de la persoane particulare, transmite Adevărul.

 

E. coli, depistat în brânză şi în pui
„Din cele 194 de eşantioane analizate până la această dată, a fost depistată prezenţa E-coli 026 la o probă de pui, spate cu gât, recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele implicate în ancheta Ministerului Sănătăţii. Carnea de păsări provenea de la gospodăria persoanei respective, care este din Bacău”, se arată în comunicat.

 

„Probele au fost prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din Argeş”, se arată în comunicatul de presă transmis de ANSVSA, care conţine rezultatele parţiale ale anchetei demarată în colaborare cu Ministerul Sănătăţii.

După ce au confirmat bacteria, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unităţii, pentru verificări. Potrivit comunicatului de presă, lotul a fost de 25 de kilograme, brânza fiind produsă pe 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare.

 

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments