ATENTAT la sănătatea ieșenilor. Tone de carne alterată de pui, oprite în ultimul moment de la punerea în vânzare în magazinele din Iași

0
139

Opt tone de carne de pui aflate într-un depozit din comuna Miroslava au fost puse sub sechestru temporar de autorităţi. Măsura a fost luată ca urmare a descoperirii, la finele săptămânii trecute, în apropiere de Bucureşti, a aproape 40 de tone de carne de pasăre, pentru care există suspiciunea că ar fi alterată. Alte 2,5 tone, cu destinaţia Iaşi, pentru care termenul de valabilitate expirase de mai bine de patru luni, au fost interceptate de poliţişti pe traseu, informează „Ziarul de Iași”.

 

Pe 26 februarie, cu sprijinul inspectorilor sanitar-veterinari, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au ridicat în vederea confiscării aproape 40 de tone de carne, bănuită a fi alterată, potrivit datelor comunicate oficial de autorităţile implicate în anchetă. Activitatea a beneficiat şi de suportul de specialitate al Direcţiei Generale Anticorupţie.

 

Marfa interceptată pe traseu de poliţişti urma să ajungă într-un depozit situat în satul Uricani, comuna Miroslava, deţinut de SC Food Make SRL.

 

Societatea Food Make SRL a fost înfiinţată de curând, pe 8 februarie 2016, şi este deţinută, în proporţie de 95%, de omul de afaceri basarabean Serghei Demidov. În trecutul nu foarte îndepărtat, Demidov, printr-o altă firmă, Makler Plus SRL, aflată acum în insolvenţă, creştea găini în fermele Avicola Iaşi, pe care le închiriase de la administratorul judiciar. Food Make SRL are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al cărnii şi produselor din carne.

 

Cele opt tone de carne de pasăre aflate în depozitul lui Demidov, achiziţionate de la societatea din Ilfov, au fost puse sub sechestru de autorităţi până la finalizarea cercetărilor în acest caz. Carnea din lotul asupra căruia planează suspiciuni, aflată în depozitul de lângă Iaşi, nu a fost livrată pe piaţă.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments