Octogenară din Pașcani, prădată de falși agenți de vânzări. Poliția nu a vrut să intervină

0
123

Foto: NewsPascani.com

O femeie în vârstă de 85 de ani, din Pașcani, a fost prădată de 5.000 lei, ziua în amiaza mare, în propria locuință. Când și-a dat seama că a rămas fără economiile sale, femeia a sunat la 112, dar totul nu se oprește aici. Păgubita spune că a cerut ajutorul Poliției, dar nimeni nu a vrut să se deplaseze la domiciliul ei, relatează NewsPascani.com. Motivul e halucinant: nu erau agenți disponibili la acea oră.

 

Joi, 19 februarie, la ușa octogenarei și-a făcut apariția o tânără, cu un scenariu care i-a dat peste cap viața bătrânei ce locuiește singură.

 

„Joi, în jurul orei 12.30, a sunat la ușă o tinerică căreia i-am deschis a doua oară, după ce m-am uitat pe vizor fiindcă ea insista. Avea pe mână o geantă mare și m-a întrebat dacă eu fac cumpărături la Kaufland. Eu i-am spus că nu mă deplasez că mi-e greu, iar ea a spus ca cei de la Kaufland dau produse pensionarilor, printre care și alimente. A deschis geanta și fără să o poftesc a și intrat în hol. După, mi-a pus jos fel de fel de produse pentru gospodărie și după a zis că mai bine pune produsele pe masa din bucătărie”, povestește Gavrilaș Georgeta.

 

Femeia susține că, ulterior, cea care i-a călcat pragul a pus-o să noteze pe un caiet produsele scoase din geantă. Între timp cea poftită în casă a primit un telefon prin care era înștiințată că primise o majorarea de salariu. „După ce m-am așezat pe scaun a început să mă întrebe cu cine locuiesc  și m-a rugat să scriu pe un caiet toate produsele alea. Eu nu știu cum m-am putut lăsa așa ușor manipulată, parcă mi-ar fi luat mințile. Între timp primește un telefon, iese pe hol, vorbește și se întoarce în bucătărie fericită că i-a mărit șefa ei salariul cu 300 lei. Eu o întrebasem înainte dacă e pășcăneancă, dar ea a zis că e din Suceava și stă în chirie într-o garsonieră în Pașcani și dă 500 Ron pe lună”, mai susține bătrâna.

 

Georgeta Gavrilaş crede că în timp ce persoana pe care o primise în casă s-a apucat de șters o uşă din încăpere, altcineva a intrat și i-a furat economiile. „După asta a tras scaunul și a început să-mi șteargă ușa de la bucătărie că a zis că-i place să ajute oamenii în vârstă. Eu ușa la intrare nu am apucat să o închid și după aia a luat-o o tuse puternică și seacă. A spus că de la soluție. La final a pus toate produsele înapoi fără să-mi lase ceva, după cum îmi promisese”, a mai declarat Georgeta Gavrilaș.

 

Bătrâna spune că a solicitat telefonic ajutorul polițiștilor, dar nimeni nu s-a deplasat la locuința sa, pe motiv că „nu sunt atât de mulți agenți, care să stea la fiecare intrare în bloc”. Totoctogenara a fost cea care a încercat să afle de la reprezentanții supermarketului dacă au persoane care se ocupă de promovarea produselor, dar i s-a spus că promovarea se face prin distribuirea de pliante, nimic altceva.

 

(Sursa: NewsPascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments