Florian Walter, patronul Romprest, se află în custodia Poliției Române

0
124
FOTO: digisport.ro
Patronul Romprest, Florian Walter, a intrat în custodia Poliției Române, conform Digi 24. El era căutat pentru fraude de peste 18,5 milioane de euro la firme organizate pe paliere, organizate specific spălării banilor și evaziunii fiscale. Scopul lui Walter-Bușcă  a fost să nu mai plătească impozite și TVA.

Florian Walter se afla în Dubai, unde era sub control judiciar, de când a fost dat în urmărire internațională, în 2015.  Potrivit anchetatorilor, Florian Walter și-a construit un imperiu de firme, unele la vedere, altele fantomă, pe trei paliere. Firmele la vedere încheiau contracte cu instituții publice sau societăți cu capital public, încasau banii, care se duceau pe contracte fictive încheiate cu firmele fantomă.

După ce banii ajungeau la firmele fantomă, erau scoși din bancă de administrator de paie, care erau însoțiți de oamenii de încredere ai lui Walter. Administratorii de paie își rețineau un commision mic, iar restul de bani îi înmânau omului lui Walter. Ulterior, toți banii ajungeau la Walter, care îi băga în alte firme, care încheiau contracte cu firme din afara țării, controlate tot de Walter și așa reușea să-și scoată parte din avere în afara țării.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFOTO. Incident VIOLENT la înmormântarea tatălui Andreei Marin. Fratele vitreg al vedetei a luat la bătaie un jurnalist
Articolul următorReghecampf îl ATACĂ pe Emil Boc: „E mic atât la propriu, cât şi la figurat”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments