PSD dă UN MILION DE EURO pe clădirea din Kiseleff

0
60

PSD a depus o cerere pentru cumpărarea superbei clădiri istorice de pe Kiseleff în care funcţionează sediul său central.

 

În baza Hotărârii de Guvern nr. 673 din 10 septembrie 2013, partidele politice îşi vor putea cumpăra, în toată ţara, sediile de partid, în prezent închiriate, iar PSD va începe procesul cumpărării de sedii prin achiziţionarea sediului central din Kiseleff.

 

Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, a confirmat pentru jurnaliştii de la Puterea intenţiile partidului său de a deveni proprietar de „de drept”: „A fost depusă o cerere la RA-APPS de ceva timp pentru cumpărarea sediului, e adevărat”, a declarat el pentru Puterea.

 

Întrebat la ce preţ a fost estimată clădirea, aflată într-una din zonele de lux ale Bucureştiului şi dacă s-a stabilit procedură de cumpărare a sediului, Dolineaschi a completat: „Eu nu ştiu dacă preţul a fost estimat. Nu am informaţii despre un eventual preţ stabilit. Ştiu că trebuie să existe o procedură prin care se va stabili preţul. În plus, am înţeles că există nişte norme legale care trebuie stabilite la hotărârea de Guvern prin care de stipulează cumpărarea sediilor”, a informat secretarul general PSD

 

În 2010, surse din PSD declarau pentru mediafax că sediul din Kiseleff a fost evaluat la aproximativ 900.000 de euro.

 

Conducerea partidului se plângea că nu are aceşti bani. Partidul abia de reuşise să îşi achite chiria restantă pe care o datora la stat, pentru a putea demara eventuale discuţii despre cumpărarea sediului cu RA – APPS.

 

Ca să strângă fonduri pentru cumpărarea superbei clădiri de pe Kiseleff, conducerea PSD a impus o cotizaţie obligatorie filialelor judeţene, între 3.000 şi 6.000 lei, funcţie de funcţiile de posibilitate, buget şi persoană de conducere în fruntea organizaţiei.

 

Mediafax informa la vreamea respectivă că organizaţiile din teritoriu, în marea lor majoritate şi-au achitat cotizaţiile, însă sumele strânse nu acopereau nici măcar o infimă din suma necesară cumpărării sediului central.

 

(Sursa: Epoch Times România )

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments