Grevă într-o comună din Iaşi. Funcţionarii au intrat în conflict cu primarul interimar

0
119

Foto: NewsPascani.com

Funcţionarii publici şi personalul contractant din Primăria Valea Seacă, judeţul Iaşi, au intrat în grevă. Din această dimineaţă, de când au venit la muncă aceştia au refuzat să intre în birouri şi stau în faţa sediului administrativ, informează NewsPascani.com.

 

Funcţionarii primăriei îşi doresc ca la faţa locului să ajungă prefectul judeţului Iaşi sau un reprezentant al acestuia. Ei sunt supăraţi pe primarul interimar, Gheorghe Băiceanu, pe care îl acuză de abuz. De altfel aceştia au trimis ieri prefectului o plângere în care arată:

„La data de 1 februarie 2016 a forţat prin ameninţări secretarul ca să emită dispoziţia de încadrare a unei persoane pe nume Chioaru Gheorghe pe postul de consilier al primarului. Cu toate că i s-a adus la cunoştiinţă faptul că pe postul respectiv, fostul primar, Roman Valeriu, a încadrat pe Potolincă Ioan, căruia tot fostul primar ulterior i-a desfăcut contractul de muncă în  mod abuziv. Întrucât Primăria se află în conflict de muncă cu Potolincă Ioan, încadrarea pe post a lui Chioaru Gheorghe nu era posibilă. De la acea dată, Chioaru Gheorghe în fiecare zi stă în biroul primarului, emite acte administrative, emite dispoziţii, ameninţă personalul din Primărie cu sancţiuni şi desfacerea contractului de muncă, întocmeşte plângeri împotriva funcţionarilor, verifică documente, solicită acte din arhiva Primăriei, înregistrează diferite acte în registrul de intrare – ieşire, verifică şi face modificări în condica de prezenţă a personalului din Primărie, verifică bugetul instituţiei, semnează acte în numele primarului şi utilizează ştampila Primăriei”.

 

Gheorghe Băiceanu, primarul interimar, susţine că de când a preluat atribuţiile a încercat să facă ordine în Primărie, dar acest lucru nu se vrea. Şi el îşi doreşte ca un reprezentant al prefectului să ajungă în zonă pentru a purta discuţii.

Băiceanu susţine că angajarea consilierul personal s-a făcut cu respectarea legii.

 

(Sursa: NewsPascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent„Serată la Palat!”, pe 10 martie la Muzeul Unirii din Iaşi. Intrarea este liberă
Articolul următorInvestițiile în sistemul de educație, afacerea viitorului pentru tinerii părinți din România
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments