Aeroportul Iaşi iniţiază dezvoltarea unui cluster de turism

0
94

Aeroportul Iaşi a făcut toate demersurile necesare în vederea dezvoltării şi modernizării sale, o preocupare majoră fiind aceea de a creşte impactul economic al aeroportului nostru asupra comunităţii. Pentru a face un pas în plus în acest demers, Aeroportul Iasi a invitat organizaţii şi instituţii cu activitate şi atribuţii în turism, în vederea realizării unei colaborări în cadrul unui CLUSTER, pentru ca in final eforturile comune să accelereze dezvoltarea turismului în Iaşi.

 

Turismul este un vehicul important pentru dezvoltarea locală şi regionalăşi o industrie cu o mare diversitate în termeni de sectoare pe care le include (hoteluri, restaurante, transporturi, servicii turistice, shopping, cultură etc.).

 

O primă întâlnire, de iniţiere a clusterului de turism, este programată în data de 22 martie, de la ora 10:00, în Sala Mozart a Complexului Palas.

 

Investiţiile privind modernizarea Aeroportului din Iaşi creează premisele unei clusterizări, aeroportul fiind principala cale de acces internaţional, în lipsa unei infrastructuri rutiere şi feroviare la standarde europene. Dezvoltarea aerogării ieşene este una spectaculoasă (în 2012 exista o singură cursă externă, iar în prezent sunt 16 curse, urmând a se lansa noi rute în curând), cu o creștere a traficului peste așteptări (381.000 de pasageri în 2015 si o estimare de 850.000 până la sfârșitul lui 2016), iar acest lucru dovedește potențialul de creștere a sectorului turism în Iași și în regiune.

 

„Consider că putem contribui la promovarea iniţiativelor de succes din România privind dezvoltarea economică regională, prin cooperarea dintre stakeholderii diferitelor domenii de activitate, specifice sau conexe activităţii turistice. Odatăcu dezvoltarea Aeroportului Iasi, oraşul nostru este conectat cu centre culturale, economice şi turistice din Europa şi din întreaga lume, deschiderea de noi curse internaţionale la Iasi însemnând nu doar posibilitatea pentru ieşeni de a pleca, ci şi posibilitatea pentru străini de a veni aici. Aeroportul Iasi rămâne principalul motor de dezvoltare economică în regiune, dezvoltarea tursimului local fiind strâns legată de dezvoltarea aeroportului. Concret, cifrele de anul trecut arată o creştere a serviciilor turistice locale de 40% faţă de 2012. Însă, la acest capitol se poate face mai mult. În plus, cele peste 1630 de monumente istorice ce fac parte din patrimoniul judeţului Iaşi nu sunt puse în valoare într-un mod coordonat, fapt ce limitează acţiunile de promovare a acestora, precum şi posibilităţile de întreţinere/reabilitare”, susţine Marius BODEA, presedintele C.A. al Aeroportului Internaţional Iaşi.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments