Dieta hiposodată înseamnă limitarea consumului de sare de masă din meniul zilnic, fiind un prim pas responsabil către un stil de viaţă sănătos acum, dar şi pentru anii ce vor urma.
De evitat într-o dietă hiposodată:
Sodiul apare în majoritatea alimentelor. Forma cea mai des întâlnită este clorura de sodium (NaCl) sau sărea de masă. Credeţi sau nu, alimente că laptele, ţelina, sfecla conţin sodiu. Bineînţeles, este adăugat şi suplimentar în alimentele procesate prin substanţe ca glutamatul de sodiu, nitriţii de sodiu, bicarbonatul de sodiu.
Clorura de sodium se găseşte şi în sosul de soia, bulion, cărnuri procesate că şuncă, salam, mâncăruri la conservă, supe la plic, chipsuri de cartofi, mâncare congelată. Aşa că, în timpul unei diete hiposodate, aceste alimente ar trebui evitate. Trebuie reţinut faptul că mâncarea neprocesata, fructele proaspete, legumele, carnea de vită, carnea de pui, peştele, cerealele neprocesate au un conţinut scăzut de sodiu.
Vezi dieta complete pe diete-sanatoase.ro