Un nou record de trafic la Aeroportul Iaşi

0
164

Aeroportul Iaşi înregistrează, pentru a doua lună consecutiv, un flux sporit de pasageri. Numărul celor care au tranzitat aeroportul ieşean în luna februarie a.c. acrescut cu 13% faţă de lună precedentă, ajungând la 47.290 de călători. Deşi februarie este cunoscută ca luna cu cel mai slab trafic în aviaţie din întreg anul, iată că în 2016 în această perioadă a fost înregistrat cel mai mare trafic din istoria aeroportului, chiar mai mare decât cel semnalat în lunile de vârf (iulie –august) ale anului trecut.

 

Faţă de aceeaşi perioadă a lui 2015, când 21.152 de pasageri au ales serviciile aerogării ieşene, creşterea traficului a fost mai mult decât dublă în a doua lună din acest an, iar faţă de lună februarie a anului 2014, cifrele aproape s-au triplat.Un total al numărului de pasageri la Aeroportul Iaşi, în primele două luni din acest an, arata o creştere de 104 procente comparativ cu perioada similară a anului trecut.

 

 

Concomitent cu implementarea proiectului major de modernizare a infrastructurii aeroportuare, strategia de piaţă a adus o creştere de trafic de 120% în trei ani, la 381.000 pasageri în 2015. Şi, pentru prima dată în istoria sa, Iaşul se afla acum pe podiumul aeroporturilor regionaledin ţară, după Cluj şi Timişoara,

 

„Creşterea aceasta accelerată de la o lună la alta nu ne surprinde, câtă vreme ne aşteptăm ca în acest an să înregistrăm un trafic de 850.000 pasageri, faţă de estimarea iniţială de 700.000. Şi este posibil ca 2017 să fie anul în care vom surprinde un trafic de un milion de pasageri la Aeroporul Iaşi. Perspectivele de creştere ne-ar putea regăsi în următorii 4-5 ani pe aceeaşi linie cu Timişoara, şi poate chiar mai sus dacă vom şti să gestionăm cu înţelepciune şi să dezvoltăm infrastructura. Însă comparaţia aceasta privind numărul de pasageri pe un aeroport trebuie gândită altfel: mai mulţi pasageri înseamnă, de fapt, mai multă dinamică; prin urmare, mai multe posibilităţi de dezvoltare în zona noastră. Aşa cum am mai spus, pentru a putea gestiona corect şi eficient un flux sporit de pasageri, va fi nevoie de suplimentarea capacităţii de procesare, unind cele două terminale existente într-unul singur. Rămâne însă o problemă majoră ignorată în mod repetat de către autorităţi: lipsa unui drum adecvat spre aeroport, cu minimum două benzi de mers, care să poată susţine traficul intens ce se anunţă în perioada următoare”, a declarat Marius BODEA, preşedintele C.A. al Aeroportului Internaţional Iaşi.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentÎncepe cel mai mare târg de recrutare din Iași. 60 de companii caută peste 1.500 de angajați
Articolul următorCampanie umanitară pentru Maria Franga. Ar putea rămâne paralizată pe viață, dacă nu se operează urgent în Thailanda
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments