Profesorul universitar bănuit că și-a ucis iubita acum 18 ani fost arestat

0
172

Dan Păcurariu, profesorul de la Universitatea Hyperion, acuzat că și-a fi omorât iubita în urmă cu 18 ani, pe Mihaela Fulga, a fost arestat preventiv, vineri, pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia aparţine magistraţilor Curţii de Apel Buucreşti şi este definitivă. 

 

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis, vineri, ca profesorul Dan Păcurariu de la Universitatea Hyperion, acuzat că şi-a ucis iubita în urmă cu 18 ani, să fie arestat preventiv pentru pentru 30 de zile. Profesorul urmează să ajungă în arestul Poliţiei Capitalei, în cursul zilei. Dan Păcurariu a fost reținut pe data de 8 februarie 2016, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii au decis atunci să îl pună sub control judiciar.

 

Potrivit referatului procurorilor, în noaptea de 26/27 iunie 1998, în timp ce se afla în locuinţa iubitei sale, Mihaela Fulga (în vârstă de 30 de ani), situată în municipiul Bucureşti, sector 3, Dan Păcurariu a agresat-o pe aceasta, aplicându-i mai multe lovituri cu un corp dur, cu o intensitate deosebită, cauzându-i în această modalitate leziuni grave (multiple fracturi la nivelul capului), care i-au determinat decesul.

 

Victima a fost descoperită, ulterior, în seara zilei de 29 iunie 1998, în stare de putrefacţie. Agresiunea a fost comisă în contextul degradării relaţiei dintre inculpat şi victimă, ca urmare a manifestărilor excesive de gelozie ale inculpatului, acesta devenind extrem de posesiv. În acest sens, din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că inculpatul o urmărea pe victimă la locurile de muncă, pe stradă, o aştepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este şi la ce oră ajunge acasă etc.

 

Dan Păcurariu, profesorul universitar reţinut marţi pentru că ar fi ucis-o pe fosta sa iubită, Mihaela Fulga, în urmă cu 18 ani, este unul dintre cele mai vechi cadre didactice de la Universitatea Hyperion. Tatăl său a fost decanul facultăţii şi o somitate în filologie. Fiul, Dan Păcurariu, nu şi-a făcut prieteni în universitate, din contră. Recent, Păcurariu a fost sancţionat pentru comportament neadecvat în prezenţa studenţilor.

 

„Nu avea prieteni. Din cauza aceasta a şi rămas aici. Cinstit vorbind, eu nu prea îl cred în stare să se integreze în alt colectiv decât acesta. Iar colectivul de aici îl susţinea pentru că avem nevoie de oameni cu operă ştiinţifică puternică. Asta ne dă numele, până la urmă. Domn’le, strângem din dinţi, ăsta este, are teancul de lucrări, e bun, punctaj, renume. Din cauza felului său excesiv de critic nu s-ar fi putut integra în altă parte şi de asta a rămas aici„, a declarat profesorul universitar doctor Sever Spânulescu, rectorul Universităţii Hyperion.

 

 

 

(Sursa: b365.ro)

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments