Alertă emisă de Interpol: prinderea teroristului nr. 1 din Europa poate avea urmări

0
68

Interpol avertizează statele membre să fie extrem de vigilente după capturarea lui Salah Abdeslam, teroristul considerat creierul atentatelor de la Paris. Organizaţia internaţională de poliţie anunţă că arestarea acestuia i-ar putea încuraja pe complicii săi să fugă din Europa.

 

Astfe, Interpol recomandă, într-un comunicat de presă, o vigilență sporită a controalelor la frontiere pentru că prinderea lui Salah Abdeslam ar putea încuraja orice complice să încerce să fugă în Europa sau în altă parte.

„Deși este prea devreme să speculăm în ce direcție va merge ancheta, orice persoană legată de Abdeslam ar putea fi îngrijorată că locul în care se află va fi descoperit și ar putea încerca să fugă pentru a evita să fie găsită”, a declarat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock.

„Este vital ca țările să continue să coopereze și să facă verificări amănunțite ale informațiilor disponibile pentru a evita ca suspecții să fugă”, a mai spus el.

Interpol invită membrii săi să utilizeze baza de date privind documentele furate și pierdute SLTD (Stolen and Lost Travel Documents) care conține informații asupra a 250.000 de pașapoarte irakiene și siriene pierdute sau furate, notează Agerpres. Baza de date a fost creată în 2002, după atentatele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite, pentru a facilita arestarea „teroriștilor sau a criminalilor care călătoresc cu acte de identitate false”.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAdolescentă din Basarabia, găsită spânzurată în curtea unei case
Articolul următorCeva nu-i în regulă: preţurile la aur, argint şi platină au luat-o razna
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments