Ea este studenta din Iaşi care a pierit în tragicul accident din Spania. Universitatea „Cuza”, în DOLIU

0
205

Veronica Matcovici, o tânără de 24 de ani din Iaşi, plecată să studieze în Spania cu o bursă Erasmus, este una dintre cele 14 victime ale tragicului accident de autocar care a avut loc, ieri, lângă Frefinals.

 

Studenta din Iasi, care şi-a pierdut viata in accidentul de autocar din Spania se numea Veronica Matcovici. Tânăra era studentă la masterat, la Facultatea de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iaşi.

 

„Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași anunță cu profundă îndurerare că una dintre studentele sale și-a pierdut viața în accidentul de autocar ce a avut loc duminică, 20 martie 2016, în apropierea localității Freginals, provincia Tarragona din Spania. Studenta avea 23 de ani, era în anul I, la studii de master, la Facultatea de Geografie și Geologie și, din luna februarie 2016,  urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona.

Din respect pentru familie, nu putem face cunoscut numele studentei.

Universitatea transmite condoleanțe familiei îndurerate, colegilor și prietenilor.”, anunţă reprezentantii UAIC pe site-ul instituţiei.

 

 

Studenţii care se aflau în autobuz proveneau din Ungaria, Germania, Suedia, Norvegia, Elveţia, Cehia, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Italia, Peru, Bulgaria, Polonia, Irlanda, Palestina, Japonia şi Ucraina.

Cei 56 de pasageri se întorceau de la festivalul anual Las Fallas din Valencia, atunci când autobuzul s-a izbit de o maşină la ora locală 6.00.

Autobuzul avea drept destinaţie Barcelona, însă s-a răsturnat pe autostrada A7, în apropiere de oraşul pitoresc Frefinals.

 

(Sursa: libertatea.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments